МОУ проти волонтерів. Знову корупція під час війни? 45 діб не витримали? Що в пріоритеті у Умєрова?
top of page
Пошук

МОУ проти волонтерів. Знову корупція під час війни? 45 діб не витримали? Що в пріоритеті у Умєрова?


Нещодавно ми повідомляли про історію волонтерської ініціативи “Julia’s coffee shop” та “4 pizza’s & prosecco”. І аж ніяк не очікували, що саме структури Міністерства Оборони України стануть на перепоні діяльності волонтерів.


Одна із кав’ярень мережі, що так палко взялася за організацію і фінансування волонтерської ініціативи, розташована у невеличкому приміщенні – будівлі 99 по просп. Повітрофлотському, 30 у м. Києві.


Нещодавно начальник Національного університету оборони України (орендодавця) генерал-полковник Михайло Коваль повідомив орендарів про відмову у продовженні договору оренди.


Заклад користується популярністю, має охайний вигляд і, як ми згадували вище, є складовою економічної бази волонтерської ініціативи по допомозі ЗСУ. Сама будівля розташована на відстані 200 метрів від Університету і на час укладання договору оренди через ФДМУ представляла собою руїну, що була відновлена підприємцями власним коштом.


Що ж стало причиною настільки жорсткого ставлення генерала Коваля до волонтерів? Наше джерело повідомило, що до Університету оборони заходить нова підприємницька структура з метою організації там буфету. Отже, закономірно виникла підозра про спробу усунення генералом потенційних конкурентів за об’єктами, що знаходяться у підпорядкованих закладу будівлях. Це ствердження потребує перевірки. Але, якщо факт підтвердиться, що це як не черговий прояв корупції у структурах Міністерства оборони України?


Волонтери вже звернулися до нового Міністра оборони України Рустема Умєрова з проханням про припинення генеральського безчинства. Чи впорається він з цим? Подивимось. Але ця по суті дрібна історія стане лакмусовим папірцем доброчесності нового очільника МОУ.


Не забуваємо, що Перемога здобуваєтья не тільки в окопах. Багато українських жінок, які не залишили свою країну, продовжують не тільки працювати, а й на зароблені кошти з величезним натхненням підтримують дихання того волонтерського руху, який так необхідний нашим бійцям на передовій. Нажаль, з боку деяких керівників оборонних установ розуміння важливості волонтерської діяльності відсутнє.


Так що, пане Міністре, у Вас в пріоритеті: доброчесність, чи визначених американськими партнерами 45 діб без корупційних скандалів таки не витримали?


0 коментарів
bottom of page