top of page
Пошук

Історія волонтерської ініціативи “Julia’s coffee shop” та “4 pizza’s & prosecco”


Юлія Костроміна власниця мережі кав’ярень “Julia’s coffee shop” та італійського ресторану “4 pizza’s & prosecco”

Березень 2022 року став початком нашої волонтерської ініціативи. Разом з моїм чоловіком Валерієм вирішили, що не хочемо залишатися осторонь, а бути корисними для тих, хто цього потребує. Перший крок в напрямку допомоги було зроблено в партнерстві з фондом “Unchain fund Ukraine”. Коли росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, друзі мого чоловіка у співпраці з фондом вирішили виготовляти натуральні сухпайки для військових в зоні бойових дій та мешканців, які проживають у фронтових та прифронтових зонах. Так народилася ідея виготовлення сублімованих сухих пайків для зручного та швидкого приготування. Повідомляє Юлія Костроміна у Київвлада.

Фонд закуповував сировину та обладнання, а ми виконували сам процес фасування продукції та доставку. Однак з часом, фонд, на жаль, припинив свою діяльність. Та, відчувши власні можливості, маючи свій бізнес, ресторан та мережу кав’ярень, вирішили продовжити розпочату справу.


Так народжується новий етап нашої волонтерської ініціативи, де ми вже як майже рік самотужки виготовляємо всю продукцію із натуральних складників. Мій чоловік взяв на себе відповідальність за перевірку якості та пошуку якісної сировини для сухпайків. Враховуючи, що фінансування тепер йде лише з наших власних коштів, одержаних від прибутку з бізнесу, кількість виготовлення сухпайків зменшилась. Та це дозволило нам покращити якість продукції, рецептуру та збільшити терміни придатності сублімованих страв, які ми передаємо не лише на фронт, а й у прифронтові зони, де не вистачає продуктів харчування.

Це, загалом, натуральні каші швидкого приготування: кус-кус з ковбасками, гречка з в’яленим м’ясом та грибами, вівсяні солодкі каші на сніданки, а також борщі та супи швидкого приготування. Перед кожною відправкою ми аналізуємо і враховуємо потреби кожного регіону, куди відправляємо допомогу. Тож до цього списку додаються також і питна вода, засоби особистої гігієни та їжа для тварин.

Кожна поїздка здійснюється особисто разом із нашим друзями власним вантажним транспортом. Кожна така поїздка коштує близько 50-60 тисяч гривень. Витрати на пальне і на обслуговування автомобілів беруть на себе наші друзі, тому кошти витрачаються виключно на каву та виготовлення сухпайків.


Доставляємо нашу ж продукцію в різні точки: іноді доставляємо військовим напряму, також наша продукція доходить до фондів, які забезпечують подальшу доставку до місць з найбільшою потребою. Загалом відправки здійснюються один чи два рази на місяць. Де є можливість одержати доставку, відправляємо нашу продукцію в прифронтові зони і “Новою поштою”. Останнього разу ми доставляли продукцію в Донецьку область, недалеко від Бахмуту. Наступна вже відправиться до Херсону.


До нас, для надання гуманітарної допомоги звертаються не лише військові чи фойди. Ми організовували доставку продуктів харчування у вигляді понад 20 тис. штук сухпайків і для мешканців столиці.

Мене завжди надихало переконання, що кожен з нас, хто залишився в країні, має обов'язок робити все можливе для Перемоги. І кожен бізнес має, має бути соціально відповідальним і внести свій вклад для наближення нашої Перемоги. Саме це підштовхнуло нас розвивати наш бізнес навіть у часи війни. Ми віримо у ЗСУ та робимо все, що в наших силах, аби допомагати.


Ми готові продовжувати свою волонтерську діяльність доти, доки це буде потрібно – до самої Перемоги. Кожен раз, коли ми відправляємо нову партію сухпайків разом з ароматною кавою, ми відчуваємо велике щастя та гордість.

І хоча ми не шукаємо суспільного визнання чи поваги, нам було би приємно, якщо наш приклад надихне і його будуть наслідувати інші, знаходивши способи допомагати країні та ЗСУ. Ця історія – це не лише про наші зусилля, а й про те, як кожна галузь бізнесу у кожній сфері може внести свій внесок у важливу справу.


0 коментарів
bottom of page