Як там Катя? У Локарно відбулась світова прем'єра українського фільму
top of page
Пошук

Як там Катя? У Локарно відбулась світова прем'єра українського фільму


У Локарно відбулась світова прем'єра українського фільму (Фото:надано пресслужбою)

На Міжнародному кінофестивалі у Локарно відбулася світова прем'єра українського фільму Як там Катя? Повідомляє НВ.


Стрічку презентували 6 серпня в межах конкурсної програми Concorso Cineasti del presente (Конкурс кінематографістів сьогодення).


«На прем'єрному показі був повний зал, а після фільму ми отримали багато запитань від залу. Відчувалось, що стрічку сприйняли з великим інтересом — і це, звичайно, дуже тішить. Важливо для нас і те, що у представленні перед показом ми вкотре згадали про війну в Україні. Адже українське кіно на таких авторитетних майданчиках, як міжнародний кінофестиваль у Локарно — це наразі голос усієї нашої країни», — говорить режисерка фільму Крістіна Тинькевич.


Фото: надано пресслужбою

Як там Катя? — повнометражний режисерський дебют Крістіни Тинькевич. Головну роль лікарки Анни виконала Анастасія Карпенко.


Соціальна драма про лікарку швидкої допомоги, яка шукає справедливості в недосконалому світі, щоб перемогти систему, змагається за нагороду ще з 14 стрічками. Переможців Міжнародного кінофестивалю у Локарно оголосять в його заключний день 13 серпня.


Нагадаємо, напередодні світової прем'єри фільму було оприлюднено офіційний трейлер стрічки.


Міжнародний кінофестиваль в Локарно — один з найдавніших та найпрестижніших кінооглядів світу, започаткований у 1946 році. Він вважається четвертим за важливістю після Канн, Венеції і Берліна європейським кінофестивалем. Протягом своєї історії фестиваль відкривав нові імена в кінематографі, зокрема Віллема Дефо, Террі Гілліама, Акі Каурісмякі, Кена Лоуча, Джона Малковича, Сьюзен Серендон та інших.

0 коментарів
bottom of page