Уряд призначив Мустафу Найєма головою Держагентства відновлення
top of page
Пошук

Уряд призначив Мустафу Найєма головою Держагентства відновлення


Кабінет міністрів призначив Мустафу-Масі Найєма (на фото) головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, утвореного урядом два тижні тому. Повідомляє КиївВлада з посиланням на повідомлення постійного представника уряду в парламенті Тараса Мельничука та Державного агентства автомобільних доріг України 27 січня 2023 року.


Спочатку Найєма було звільнено з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури (очолює міністерство – віцепрем’єр Олександр Кубраков).


Після цього екс-заступник Кубракова був призначений головою Держагентства відновлення, яке перебуває у сфері управління того таки очолюваного Кубраковим міністерства.


У Агентстві відновлення Найєм “продовжить роботу команди Олександра Кубракова у рамках стратегічної повоєнної відбудови України”, як сказано в повідомленні Укравтодору.


Там нагадують, що Держагентство постало 13 січня 2023 року на базі Державного агентства автомобільних доріг та Державного агентства інфраструктурних проектів і має три першочергові завдання:

  • координація запитів від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення;

  • відпрацювання механізму взаємодії з донорами – Урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями;

  • запуск роботи на перших об'єктах відновлення.


До сьогоднішнього призначення Мустафа Найєм працював заступником Кубракова у міністерстві інфраструктури з серпня 2021 року.


До того, з листопада 2019 року по квітень 2021-го, був заступником гендиректора “Укроборонпрому”.


Найєм був народним депутатом VIII скликання (пробувши майже всю каденцію у фракції “Блок Петра Порошенка” і при цьому перебуваючи весь той час у внутрішній опозиції до реального лідера партії, тодішнього президента Петра Порошенка).


Брав участь у розробці антикорупційних законопроектів та реформи поліції. Був дотичним до запуску патрульної поліції.


До політичної кар’єри працював журналістом.

0 коментарів
bottom of page