Виробник будматеріалів Knauf продає бізнес у Росії після розслідування про участь у відбудові Маріуполя
top of page
Пошук

Виробник будматеріалів Knauf продає бізнес у Росії після розслідування про участь у відбудові Маріуполя

Менеджменту російської «дочки» Knauf дістанеться весь бізнес – від видобутку сировини, виробництва і до збуту будматеріалів.


Німецький виробник будматеріалів Knauf заявив про намір піти з Росії та передати російський бізнес місцевому менеджменту. Про йдеться у заяві компанії. Повідомляє borg.expert.


Раніше компанію викрили в участі у відновленні окупованого Маріуполя.


Ключові факти

«У світлі поточних подій Knauf Group вирішила відмовитися від свого бізнесу в Росії після більш ніж 30 років роботи», – заявила компанія.
  • Перехід компанії під місцеве управління дасть змогу «в майбутньому зберегти робочі місця для більш ніж 4000 співробітників», зазначається у повідомленні.

  • Менеджменту російської «дочки» Knauf дістанеться весь бізнес – від видобутку сировини, виробництва і до збуту будматеріалів. Угоду ще має схвалити російська влада.

  • Knauf, оборот якої у 2022 році перевищим €15 млрд, не назвала конкретну причину, через яку було ухвалено таке рішення.

  • Перший актив у Росії Knauf придбала у 1993 році. Зараз Knauf володіє заводами в Краснодарському краї, Астраханській, Нижегородській, Тульській, Челябінській та інших областях. На підприємствах Knauf випускають гіпсові та цементні будівельні суміші, металопрофілі, гіпсокартонні листи, мінераловатні утеплювачі тощо. Також у компанії є гірничодобувні активи.


0 коментарів
bottom of page