Українцям відключають світло через обстріли: де складна ситуація станом на 8 квітня
top of page
Пошук

Українцям відключають світло через обстріли: де складна ситуація станом на 8 квітня

За інформацією Міністерства енергетики, в енергосистемі наразі не фіксують дефіцит генерації, однак відключення світла все ж застосовуватимуть у двох регіонах країни. Повідомляє Фокус.


Російська армія продовжує атакувати енергетичну інфраструктуру в Україні. Так, у ніч проти 8 квітня окупанти обстріляли об'єкти у двох регіонах країни. Про ситуацію зі світло в Україні розповіли у Міністерстві енергетики.


Ситуація зі світло станом на 8 квітня

За інформацією відомства, росіяни у ніч проти 8 квітня двічі атакували обладнання на високовольтній підстанції в Запорізькій області. БПЛА пошкодив обладнання об'єкта. Також внаслідок обстрілу напередодні, 7 квітня, відключилася високовольтна повітряна лінія в Харківській області, тож без струму залишилася підстанція, яка забезпечувала світлом побутових споживачів у Харкова, однак несправність вдалося ліквідувати.


"У результаті бойових дій одночасно відключились дві високовольтні лінії в Дніпропетровській області", – зазначили у міністерстві.


У Міненерго також зазначили, що загалом в українській енергосистемі відсутній дефіцит генерації.


Водночас складною ситуація зі світлом залишається у Харкові та області. Як повідомила пресслужба "Харківобленерго" на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, ще не усі побутові споживачі можуть користуватися світлом після березневих обстрілів по енергоінфраструктурі. Так, поїзди метро у Харкові курсують з інтервалом у 10-12 хвилин у годину пік, в інший час – 20 хвилин. Тож енергетики просять харків'ян економити світло.


"Харківобленерго" звертається до мешканців Харкова та Харківської області з наполегливим проханням: будь ласка, за можливості зменште енергоспоживання. Якщо у вас довго не було світла, після його появи утримайтеся від увімкнення всіх електроприладів! У результаті перевантаження можуть відключатися автоматичні вимикачі у вашому домоволодінні, що призводить до знеструмлення житла та необґрунтованих звернень щодо відновлення електропостачання", – пояснили в "Харківобленерго".


Тим часом пресслужба "Укренерго" повідомила, що 8 квітня графіки погодинних відключень світла в Харківській області діють з 6 ранку.


"Продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів на Криворіжжі", — додали в компанії.


3 квітня у компанії ДТЕК повідомили, що через російські удари по інфраструктурі 80% генерувальних потужностей компанії було втрачено — 5 із 6 теплових електростанцій серйозно пошкоджено.


0 коментарів
bottom of page