top of page
Пошук

Росіяни почали більше атакувати балістикою та КАР Х-59, – Повітряні сили

Держава-агресор Росія почала менше використовувати "Шахеди" в повітряних нападах, проте фіксується посилення атак балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами Х-59. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону. Повідомляють Українські новини.


"Росія зараз дещо виключила зі свого списку засобів повітряного нападу "Шахеди". Зараз ми бачимо, що вони атакують здебільшого балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами типу Х-59. Однак навіть цієї ночі все ж таки два "Шахеди" вони застосували, ми їх успішно ліквідували", – поінформував Євлаш.


Він уточнив, що Х-59 – це ракета середнього радіуса дії, яка приблизно має швидкість 1000 кілометрів на годину. Також із цією ракетою можливо боротися наявними в Україні засобами протиповітряної оборони.


"Це не тільки Patriot, а й NASAMS і IRIS-T. Звичайно, що це досить потужна зброя, досить грізна. Вона призначена для ураження наземних об'єктів, надводних об'єктів, а також це є протикорабельним засобом", – наголосив речник.


Євлаш акцентував, що спостерігається активне використання ворогом саме цього типу ракет. При цьому є декілька різних модифікацій цієї зброї  – з різними головками наведення.


"Ми не маємо недооцінювати цю зброю. Росіяни останнім часом значно збільшили інтенсивність застосування цього типу ракет. Є ще дещо покращений вид ракети Х-59 – Х-69. Вони схожі за своїми параметрами, однак Х-69 має дещо більшу ударну спроможність, бойову силу, і може дещо далі залітати, на жаль, по території нашої країни", – розповів він.


0 коментарів
bottom of page