Стрічку "Редакція", відзняту на Херсонщині, покажуть на міжнародному кінофестивалі Берлінале
top of page
Пошук

Стрічку "Редакція", відзняту на Херсонщині, покажуть на міжнародному кінофестивалі Берлінале


Міжнародна прем'єра фільму "Редакція" режисера Романа Бондарчука відбудеться у лютому на кінофестивалі Берлінале. Про це повідомили в соцмережах автори стрічки. 

Кінофестиваль пройде в Берліні 15-25 лютого. "Редакцію" презентують в рамках секції "Forum".  Повідомляє Гривна.

"Стрічку покажуть в межах секції Forum. Ділимося з вами, як тепло нас привітала голова Берлінале Forum Барбара Вурм: «Хочу, аби ви знали, наскільки команда Forum (включно зі мною) вражена фільмом – його дотепністю, глибиною, гумором та його трагедією. Щирі вітання та з нетерпінням чекаємо на зустріч з вами в Берліні!». Дати показів ми оголосимо незабаром", - заявили автори "Редакції". 

Також відомо, що в українських кінотеатрах прем'єра фільму відбудеться вже восени цього року. 

Сюжет стрічки "Редакція" розповідає історію молодого наукового співробітника природничого музею - Юри, який стає свідком підпалу лісу та фіксує це на фото. Головний герой несе відзняті фотографії по редакції місцевої газети, де матеріал нікого не зацікавив. Юра залишився працювати журналістом. Його наївне бачення світу руйнується у вирі фейкових новин, корупційних схем і фальсифікованих виборів. Опинившись у центрі таємничого ритуалу, який проводять місцеві чиновники, герой має з’ясувати, хто він — представник напівзниклого виду «людини справжньої» чи звичайний невдаха?


Фільм "Редакція" став дебютом для херсонського журналіста, на нині військового ЗСУ Дмитра Багненко, який зіграв головну роль. У стрічці Романа Бондарчука також зіграли акторка Римма Зюбіна, кінорежисерка Жанна Озірна, журналіст Сергій Іванов, драматург Максим Курочкін, актори Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, режисер Олександр Шмаль та інші.


0 коментарів
bottom of page