Російський військовий супутник, запущений на ракеті із літерою Z впав на Землю
top of page
Пошук

Російський військовий супутник, запущений на ракеті із літерою Z впав на Землю

Росіяни запустили його три тижні тому


18 травня впав російський військовий супутник «Космос 2555». Його росіяни запустили 29 квітня. Супутник доставила на орбіту ракета-носій Ангара А1.2, на корпусі якої намалювали букву Z у вигляді георгіївської стрічки. Повідомляє Chas.news із посиланням на повідомлення у Facebook Віталія Єгорова, російського експерта аерокосмічної галузі.


«Вчора впав російський військовий супутник Космос-2555. Лише два з половиною тижні тому його запустила легка Ангара з літерою Z на обтічнику, і ось він зробив успішний вхід в атмосферу», — написав Єгоров.


За його словами, раніше аналогічна ситуація сталася із спорідненим супутником «Космос-2551», який запустили на іншій ракеті-носії.


«Всі ці випадки поєднує одне: вони запускалися у інтересах Міноборони, а значить секретні, а Роскосмос не визнав аварійних ситуацій і продовжує вважати запуски успішними», — написав Єгоров.


Про згоряння «Космос-2555» у атмосфері Землі після неконтрольованого падіння, повідомило і командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD).

Супутник мав виконати орбітальні маневри для подальшої оптичної розвідки, але цього не сталося, і апарат упав на землю.


Після підтвердження NORAD, у росії визнали, що супутник «зійшов з орбіти».

0 коментарів
bottom of page