Названо 15 найкращих бюджетних смартфонів у 2024 році
top of page
Пошук

Названо 15 найкращих бюджетних смартфонів у 2024 році


Знайшли популярні бюджетні смартфони у 2024 році, розбили на категорії та дізналися плюси й мінуси кожної моделі. Також склали критерії вибору та поради, які допоможуть визначитися з покупкою.


Рейтинг топ-5 бюджетних смартфонів за співвідношенням ціна-якість

У цю категорію увійшли найкращі бюджетні смартфони за ціною і якістю. Вони володіють чудовим балансом ціни і можливостей. Як правило, можливості таких моделей мало чим відрізняється від можливостей апаратів середнього цінового сегмента.


1. POCO M5s

Бренд POCO пропонує смартфони зі значними характеристиками за досить привабливими цінами. Модель M5s має в активі чудовий AMOLED екран з роздільною здатністю FHD+, продуктивну платформу MediaTek Helio, квадрокамеру з основним сенсором на 64 Мп і ємний акумулятор на 5000 мАг. З інших особливостей можна відзначити підтримку Hi-Res звуку, стереодинаміки, дводіапазонний Wi-Fi і модуль NFC на борту.

За заявою виробника, час безперервної роботи в режимі відтворення відео становить 19 годин. Підтримується швидка зарядка, що дає змогу заповнити 64% ємності батареї всього за півгодини. Корпус пристрою захищений від води і пилу відповідно до стандарту IP53. Слот для карти пам’яті microSD відсутній, зате є класичний роз’єм для підключення дротової гарнітури.


2. Samsung Galaxy A24

Якісний апарат від Samsung, укладений у надійний пластиковий корпус. Задня панель апарата оформлена відповідно до сучасних трендів. Під капотом у смартфона платформа MediaTek Helio G99, якої буде достатньо для всіх повсякденних завдань. Інформація відображається на екрані з матрицею Super AMOLED і роздільною здатністю FullHD+. При цьому частота оновлення екрану становить 90 Гц.

У основного сенсора тильної камери 50 Мп. Присутня навіть система оптичної стабілізації зображення (що рідкість у бюджетному сегменті). Є чип NFC для безконтактної оплати, слот під карти пам’яті і роз’єм для дротових навушників. Є підтримка швидкої зарядки Samsung Adaptive Fast Charger, а акумулятора на 5000 мАг вистачає приблизно на півтора дня безперервної роботи гаджета.


3. HUAWEI Nova Y91

Huawei nova Y91 має характеристики, властиві пристроям середнього цінового сегмента. По-перше, тут встановлено досить продуктивний процесор Qualcomm Snapdragon 680. По-друге, є якісний екран на матриці IPS з частотою оновлення 90 Гц і роздільною здатністю FHD+. Крім цього, смартфон оснащений модулем NFC і міцним пластиковим корпусом.

У пристрої встановлено потужний акумулятор на 7000 мАг, що дає змогу гаджету пропрацювати до 2 днів від одного заряду. Підтримується технологія швидкої зарядки Huawei SuperCharge. Хоч на цьому апараті і встановлено Android 13 під фірмовою оболонкою EMUI, сервіси Google в ньому за замовчуванням відсутні. Однак їх можна встановити.


4. Honor X8a

Бюджетник від бренду Honor, що володіє шикарним IPS екраном з дуже тонкими рамками, роздільною здатністю FHD+ і частотою оновлення 90 Гц. Крім цього, в апараті встановлений продуктивний чип MediaTek Helio G88, що працює за підтримки 6 ГБ ОЗП (є опція розширення RAM до 8 ГБ за допомогою постійної пам’яті). На внутрішньому накопичувачі 128 ГБ плюс підтримка карт пам’яті microSD.

В основної тильної камери Honor X8a роздільна здатність 100 Мп, однак оптична стабілізація відсутня. Виробник забезпечив смартфон модулем NFC для безконтактних платежів і залишив на місці класичний роз’єм для дротових навушників. Штатної батареї на 4500 мАг має вистачити для безперервного відтворення відео протягом 20 годин. Підтримується швидка зарядка, є підтримка 5G.


5. vivo Y27s

Продуктивний апарат на 680-му “драконі”, що вирізняється з-поміж конкурентів стильним зовнішнім виглядом. Особливо добре дизайнери попрацювали над задньою панеллю. Крім цього, у корпусу Vivo Y27s є захист від пилу і вологи за стандартом IP54. Екран представлений IPS панеллю з роздільною здатністю FHD+. Також виробник забезпечив смартфон модулем NFC для виконання безконтактних платежів.

На бюджетність смартфона вказує краплеподібний виріз в екрані, який зробили для розміщення в ньому фронтальної камери. Дорожчі апарати використовують інші рішення. Проте, у Vivo Y27s присутній слот для карт пам’яті microSD, а також можливість підключити дротову гарнітуру за допомогою відповідного роз’єму. Батареї на 5000 мАг вистачить для двох днів роботи пристрою (приблизно).


Рейтинг топ-5 бюджетних смартфонів з хорошою камерою

У цей розділ увійшли недорогі смартфони, здатні забезпечити досить непогані знімки за допомогою своєї камери. Таких у цьому сегменті не дуже багато, але знайти хороші варіанти цілком можливо. Ми відібрали ті телефони, вартість яких не перевищує 10 000 гривень, але при цьому вони мають цікаві характеристики.


1. Xiaomi Redmi Note 12S

Черговий хіт від Redmi, який за короткий час став мегапопулярним серед користувачів. За відносно невеликі гроші бренд пропонує екран на матриці AMOLED з частотою 90 Гц і роздільною здатністю FHD+, потужний чип MediaTek Helio G96 і чудову камеру з основним сенсором на 108 Мп. При цьому корпус захищений за стандартом IP53.

Крім цього, смартфон має модуль NFC, ІЧ-порт, слот під карти пам’яті і мініджек для підключення дротової гарнітури. За заявою виробника, комплектного акумулятора на 5000 мАг буде достатньо для безперервного відтворення відео протягом 21 години. Є повна підтримка швидкої зарядки Xiaomi HyperCharge (33 Вт). Присутня підтримка Hi-Res звуку і стереодинаміки.


2. Infinix Note 30

Апарат, що має чудовий екран на матриці IPS з частотою оновлення 120 Гц (що добре для плавності картинки, але не дуже добре для акумулятора). У основного сенсора тильної камери роздільна здатність 64 Мп, але оптична стабілізація відсутня. Проте, Infinix Note 30 видає чудові знімки при хорошому освітленні, а ось у нічний час недостатньо світлосили.

Чип MediaTek Helio G99 хороший для повсякденних завдань і деяких ігор, однак чекати від нього багато чого не варто. Встановлено акумулятор на 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки на 45 Вт. За стандартної частоти оновлення екрана його вистачить приблизно на півтора дня роботи. Також виробник встановив модуль NFC для безконтактної оплати, слот під карти пам’яті і залишив роз’єм для підключення дротових навушників.


3. Samsung Galaxy A14

Апарат із непоганою камерою від компанії Samsung. У основного сенсора камери тут 50 Мп. Є десятикратний цифровий зум, а також допоміжні ультраширик і макрооб’єктиви. Завдяки цьому знімки виходять гідними. Виробник встановив у цій моделі екран на матриці PLS з роздільною здатністю FHD+. Є кілька варіантів телефонів: з чипом MediaTek Helio G80 на борту або з Samsung Exynos 850. Обидва рівні за можливостями.

Виробник встановив чип NFC для безконтактної оплати, роз’єм 3,5 мм мініджек для підключення дротових навушників, а також оснастив смартфон слотом для карт пам’яті microSD. Тут також встановлений акумулятор ємністю в 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки. Корпус пристрою виготовлено з міцного пластику, а в якості операційної системи використовується Android 12 з фірмовою оболонкою.


4. OPPO A78 4G

Недорогий апарат від китайського виробника, оснащений основною камерою з сенсором на 50 Мп, але без підтримки оптичної стабілізації. При світлі дня знімки виходять якісними, але вночі цією камерою краще не знімати. Присутній також чудовий AMOLED дисплей з частотою оновлення 90 Гц і роздільною здатністю FHD+. Корпус пристрою захищений від води і пилу відповідно до стандарту IP53.

Цікаво, що вага смартфона становить лише 180 г, тому навіть у бюджетному сегменті його можна назвати одним із найлегших. Виробник встановив сюди акумулятор на 5000 мАг зі швидкою зарядкою. За продуктивність відповідає відмінний процесор Qualcomm Snapdragon 680. Присутній модуль NFC, а також слот для карт пам’яті стандарту microSD. Є роз’єм для підключення дротових навушників.


5. realme C55

У смартфона основна камера з роздільною здатністю в 64 Мп. Вона вміє знімати відео в Full HD з частотою до 60 FPS. Інформація відображається на якісному IPS екрані з гарною передачею кольору. Частота оновлення екрана становить 90 Гц. За продуктивність пристрою відповідає енергоефективний MediaTek Helio G88, якого цілком вистачає для всіх повсякденних завдань.

Виробник встановив у realme C55 акумулятор ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки. Завдяки цьому смартфон повністю заряджається за 63 хвилини. Присутній виділений слот під карти пам’яті, а також модуль NFC для безконтактної оплати. Є класичний роз’єм для підключення дротових навушників. Корпус пристрою має захист від води і пилу відповідно до стандарту IP53.


Рейтинг топ-5 бюджетних смартфонів із потужною батареєю

У цей розділ потрапили найкращі бюджетні смартфони з хорошою батареєю. Вони дають змогу завжди залишатися на зв’язку і водночас мають функціонал, необхідний сучасному користувачеві.


1. TECNO POVA Neo 3

Смартфон у футуристичному дизайні з найпотужнішою батареєю на 7000 мАг. Його легко вистачить на два дні роботи за будь-якого сценарію використання. Заявлена автономність у режимі очікування – 988 годин. Апарат має підтримку швидкого заряджання. За продуктивність відповідає процесор MediaTek Helio G85, якого вистачить для базових завдань. Є IPS екран з роздільною здатністю HD+ і частотою оновлення до 90 Гц.

Основна камера тут має сенсор всього на 16 Мп, тому розраховувати на якісь якісні знімки не доводиться. Зате присутній NFC і дводіапазонний Wi-Fi передавач. Тут хороша ємність вбудованого накопичувача (128 ГБ), а також слот для встановлення карти пам’яті microSD. Є можливість підключити дротову гарнітуру за допомогою роз’єму 3,5 мм міні-джек.


2. Infinix Hot 30 Play

Infinix Hot 30 Play має батарею ємністю 6000 мАг. Заявлений час роботи в режимі очікування становить 1152 год. Ймовірно, вдалося досягти такого показника за рахунок слабкого, але енергоефективного процесора MediaTek Helio G37. Смартфон підтримує швидку зарядку, а також здатний виконувати зарядку зовнішніх пристроїв. Також в активі NFC і слот під карти пам’яті.

Інформація відображається на дисплеї з матрицею IPS. У нього роздільна здатність HD+ і частота оновлення 90 Гц. Основна камера не годиться для отримання якісних знімків, оскільки навіть основний сенсор у ній має роздільну здатність лише 16 Мп. Зате є роз’єм для підключення навушників і дводіапазонний Wi-Fi. Корпус пристрою виготовлений із пластику, але має преміальний вигляд.


3. Itel Vision 3 Plus

Недорогий апарат, в якому дактилоскопічний сканер розташовується на задній панелі (що зараз велика рідкість). Виробник встановив в Itel Vision 3 Plus акумулятор ємністю 6000 мАг з підтримкою швидкої зарядки. Але оскільки тут використовується порт micro USB, зарядка не особливо швидка. Також в апараті встановлено ультрабюджетний чип Unisoc Tiger T606, який не вирізняється ні продуктивністю, ні енергоефективністю.

Тому заявлений час роботи в режимі очікування становить усього 559 годин. Виробник встановив тут екран на матриці IPS з частотою оновлення в 90 Гц, але з роздільною здатністю HD+. В основної камери роздільна здатність лише 13 Мп, тому якісних фото не отримати. Зате є слот під карти пам’яті і стандартний роз’єм для підключення дротових навушників. Модуля NFC у цьому апараті немає.


4. Samsung Galaxy A04

Ультрабюджетник від Samsung з вельми непоганою камерою і посереднім процесором. Основний сенсор камери тут має роздільну здатність 50 Мп, а допоміжний об’єктив – 2 Мп. Завдяки цьому можна отримати якісні знімки при денному світлі. Виробник встановив сюди батарею ємністю в 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки. Стандартна автономність девайса – приблизно півтора дня (залежить від сценарію використання).

В якості апаратної платформи тут використовується чип MediaTek Helio P35 (MT6765), який не вирізняється продуктивністю, але зате дає змогу істотно заощадити заряд акумулятора. Екран має матрицю PLS з роздільною здатністю HD+. В апараті є підтримка карт пам’яті, але відсутній чип NFC. Зате є можливість підключити дротову гарнітуру за допомогою стандартного роз’єму.


5. realme C33

Ще один апарат на ультрабюджетному процесорі Unisoc Tiger T612. Проте, він має досить непогану для своєї ціни камеру з основним сенсором на 50 Мп. Другий об’єктив відповідає тільки за розмиття фону. При хорошому освітленні знімки виходять непоганими. Виробник встановив сюди акумулятор на 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки (через порт micro USB).

Заявлений час автономної роботи в режимі очікування становить 888 годин (що досить непогано). Також апарат підтримує реверсивну зарядку. Як екран використовується IPS панель з роздільною здатністю HD+. Присутній чіп NFC для забезпечення роботи безконтактної оплати і навіть слот під карти пам’яті формату microSD. Є класичний роз’єм для підключення дротових навушників.


0 коментарів
bottom of page