«Зникне назавжди». Хакери Anonymous стверджують, що Rutube не відновиться після їхнього злому
top of page
Пошук

«Зникне назавжди». Хакери Anonymous стверджують, що Rutube не відновиться після їхнього злому


Хакери Anonymous заявили, що їм вдалося зламати Rutube і завдати російській відеоплатформі непоправних збитків, після яких вона вже не зможе відновитися. Повідомляє НВ.

Хактивісти у своєму Twitter заявили, що в результаті їхньої кібератаки «серйозно постраждали» 75% баз даних та інфраструктури основної версії відеоплатформи та 90% резервних копій та кластера для відновлення баз даних.


«Це означає, що Rutube, ймовірно, зникне назавжди», — пишуть хакери.

Про хакерську атаку на Rutube стало відомо вранці 9 травня. Протягом усього дня у Telegram-каналі компанії з’являлися повідомлення про те, що на сайті ведуться відновлювальні роботи. Вже ввечері Rutube заявили, що атака стала найбільшою в історії сервісу.


Інформація, що Rutube не підлягає відновленню, вперше з’явилася вранці 10 травня. «Депропагандизація продовжується. Це не кібератака, це спеціальна операція щодо покращення вашої IT-інфраструктури», — прокоментував ці події голова Мінцифри Михайло Федоров.


Представники російської відеоплатформи заперечують втрату вихідного коду та запевняють, що зараз фахівці активно працюють над відновленням сайту.


Тим часом, Rutube не працює вже третю добу.

0 коментарів
bottom of page