Годинник Google Pixel Watch 3 запозичить популярну функцію Apple Watch
top of page
Пошук

Годинник Google Pixel Watch 3 запозичить популярну функцію Apple Watch


Google готує оновлений набір бездротових з’єднань для свого майбутнього смарт-годинника, який підвищить точність відстеження розташування та допоможе у віддаленому розблокуванні пристрою. Співробітники 9to5Google заглянули в код останнього оновлення програми Play Services і виявили згадку про надширокосмуговий зв’язок (UWB) для розблокування пристрою.

Google Pixel Watch 2 вже пропонують функцію розблокування пристрою, яка дозволяє тримати смартфон розблокованим до тих пір, поки він знаходиться поряд зі смарт-годинником. Ця система, заснована на датчику наближення Bluetooth, створює пару “довірений пристрій”, яка, по суті, повідомляє вашому телефону, що ви знаходитесь поряд (завдяки годинникам на вашому зап’ясті), і тримає його в розблокованому стані. Повідомляє iTechua.


Ця функція широко поширена серед усіх смарт-годин на Wear OS, і в моїх недавніх тестах вона бездоганно працювала на OnePlus Watch 2. Однак Bluetooth має свій набір обмежень, включаючи меншу пропускну здатність і менш точне визначення розташування. Саме тут ультраширокополосний діапазон заповнює пробіл, забезпечуючи сантиметрову точність визначення близькості пристрою.


Apple вже кілька років постачає UWB-технології у своєму смарт-годиннику, а також в AirTag і телефонах, починаючи з iPhone 11. У моделях Pixel від Google і топових телефонах Galaxy від Samsung теж є UWB. Але у випадку Pixel Watch він не використовувався для розблокування телефону.



Можливо, це зміниться з виходом Pixel Watch 3 завдяки описаним вище розробкам. Зокрема, кодова база програми згадує діапазон UWB для активного розблокування. Google називає цю функцію Watch Unlock, а як базовий рівень ставить Android 13 і Pixel 4a або одного з його наступників. Тож у чому перевага впровадження UWB у функцію розблокування годинника?


Судячи з коду, це буде швидше та точніше. В екосистемі Apple є прецедент. Багато пристроїв Apple, включаючи Apple Watch, оснащені спеціальним UWB-чіпом, що дозволяє здійснювати точний пошук. Цей чіп дозволяє Apple Watch визначати відстань та напрямок, щоб вони могли знаходити інші пристрої з UWB-чіпом усередині.


Оскільки технологія UWB, швидше за все, буде включена до Pixel Watch 3, функція розблокування годинника теоретично повинна працювати краще. Однак не забувайте, що це лише зміна коду, і воно цілком може бути скасовано, коли кінцевий пристрій потрапить на полицю, через такі фактори, як продуктивність, ринкові обмеження та економічна ефективність.


0 коментарів
bottom of page