Центр ДГВ готує бійців для захисту України
top of page
Пошук

Центр ДГВ готує бійців для захисту України

Нещодавно я став свідком підготовки бійців у навчальному центр ДГВ ДФТГ № 42 м. Києва.


До центру прибула група добровольців, які вже пройшли навчання в одному із закордонних центрів військової підготовки. Безумовно, вони отримали неоціненні навички, але потребують адаптації до українських бойових реалій.


Саме у цьому їм і допомагають інструктори Центру. Слід зазначити, що керує підготовкою цієї групи досвідчений військовослужбовець, який має значний досвід таємних бойових операцій. Тепер свої унікальні навички офіцер передає бійцям для захисту України.

Значна увага приділяється вогневій підготовці.


У центрі є все необхідне для якісного та всебічного вивчення самої різноманітної стрілецької зброї.


Склад курсантів також різноманітний, але всіх їх об’єднує бажання отримання максимально можливої кількості навичок. Адже від цього залежить виживання на полі бою.



Прийоми користування зброєю – один із головних етапів підготовки.


Мені вдалося поговорити з командиром підрозділу курсантів. Досвідчений ветеран МВС у 2014 році пішов добровольцем на захист батьківщини. Має досвід боїв в Попасній та Іловайську. Під час несення служби пройшов підготовку у британському військовому навчальному центрі. Серед плюсів британської армії зазначив високоякісне спорядження. Військова форма значно перевищує за своїми користувальницькими характеристиками українські зразки. Також серед плюсів відзначив інтенсивні тактичні навчання в умовах максимально наближених до бойових. Недоліком командир вважає занадто високий рівень техніки безпеки, що на його думку може завадити виконанню бойової задачі. Тепер цей фахівець готує до практичної служби бійців, яким незабаром виконувати бойові завдання на передовій.

 

Спортзал – тільки початок підготовки.


Велика увага приділяється навчанню бійців тактиці та прийомам боїв у місті.


Незабаром курсанти Центру братимуть участь у найзапекліших боях за незалежність та територіальну цілісність України.


Побажаємо їм успіху, а командирам та фахівцям Центру ДГВ максимального натхнення у їх нелегкій, але такій необхідній справі. 

0 коментарів
bottom of page