У США пропонують збільшити розмір допомоги Україні до 300 млн доларів в оборонному бюджеті
top of page
Пошук

У США пропонують збільшити розмір допомоги Україні до 300 млн доларів в оборонному бюджеті


В оборонному бюджеті США пропонують збільшити розмір допомоги Україні до 300 млн доларів. Про це написала посол України у США Оксана Маркарова, передає УНН.

“Вдячні конгресменам і сенаторам за пропозицію збільшити розмір безпекової допомоги Україні до 300 млн. дол. в оборонному бюджеті США на 2022 рік. Дуже сподіваємося, що виділення цієї суми буде погоджене і затверджене обома палатами Конгресу США”, — написала посол у Facebook.

Згідно з пропозицією, затверджені в бюджеті витрати на сприяння безпеці України пропонується збільшити на 50 млн. доларів США. Крім того, запропоновано розширити повноваження Міністра оборони за погодженням Державного секретаря з надання допомоги у сфері безпеки та розвідувальної підтримки військовим та іншим силам безпеки України.

Раніше поточного року група сенаторів США подавала Акт про партнерство в галузі безпеки України для надання допомоги в галузі безпеки і стратегічної підтримки державі. Документ, зокрема, міг би дозволити іноземне військове фінансування України на суму до 300 мільйонів доларів на рік, за умови сертифікації, включаючи повноваження надавати Україні військову допомогу летального характеру.

0 коментарів
bottom of page