У Міністерстві юстиції – нова громадська рада
top of page
Пошук

У Міністерстві юстиції – нова громадська рада

Оновлено: 21 груд. 2021 р.


На зборах були присутні більше 230 представників інститутів громадянського суспільства, правозахисних громадських організацій, благодійних фондів тощо. Декілька десятків ІГС (інститутів громадянського суспільства) навіть не були допущені до голосування за невідповідності основної діяльності формату та напрямкам роботи ГР (громадської ради).


Після обрання голови комісії, секретаря зборів та членів лічильної комісії, шляхом рейтингового голосування (що відбувалося під контролем представника Міністерства юстиції Валерії Коломієць) учасники зборів почали обирати членів майбутньої ГР. Ім були роздані завчасно надруковані бюлетені у яких була інформація щодо кандидатів.


У цілому все пройшло доволі організовано та «по діловому», явних порушень та зловживань не було зафіксовано ні представниками громадськості , ні запрошеними ЗМІ.


Як нам розповів Олег Цвілий - представник ГО "Альянс Української Єдності" NGO "Alliance of Ukrainian Unity ", у деяких ділків були бажання та намагання створити «кишенькову» громадську раду, але «їх діяльність була передбачувана та вчасно призупинена діями нормальних активістами та правозахисників».


Вибори нового складу громадської раду відбулися 17.12.2021.


Інформація про новий склад громадської ради вже опублікована на сайті Міністерства юстиції



0 коментарів
bottom of page