top of page
Пошук

У Білорусі Сергія Тихановського засудили до 18 років колонії


Гомельський обласний суд засудив білоруського опозиціонера Сергія Тихановського до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Про це повідомляє УНН із посиланням на БелТА.


За даними слідства, обвинувачений та його соратники "тривалий час займалися підготовкою та організацією масових заворушень" у Білорусії. Зокрема, блогер через свої YouTube та Telegram канали "відкрито закликав до насильства" щодо представників влади та правоохоронних органів.


"Власними висловлюваннями він розпалював ворожнечу у суспільстві за ознаками соціальної належності", — зазначає БелТА.


Агентство також повідомляє, що "доведено безпосередній взаємозв'язок скоєних блогером злочинів з діяльністю екстремістів, які маніпулювали суспільною свідомістю через деструктивні Telegram-канали".


"Це підтверджується матеріалами кримінальної справи, оперативно-розшукової діяльності, висновками проведених лінгвістичних та психологічних експертиз", — ідеться у повідомленні.

Крім того, за даними слідства, у травні 2020 року Тиханівський перешкоджав "роботі Центральної комісії з виборів та проведенню республіканських референдумів, погрожуючи голові комісії".

0 коментарів
bottom of page