top of page
Пошук

Телефон Ліз Трасс зламали російські хакери - ЗМІ


Особистий телефон експрем'єра Великої Британії Ліз Трасс зламали хакери, імовірно пов'язані з російськими спецслужбами, - про це в суботу, 29 жовтня, повідомляє повідомило видання Dailymail з посиланням на джерела в службах безпеки.


За даними британських журналістів, злам було виявлено під час літньої передвиборчої кампанії консерваторів, коли Трасс ще очолювала міністерство закордонних справ Великої Британії.


Джерела видання вважають, що кіберзлочинці могли отримати доступ до «надсекретної інформації», зокрема до деталей переговорів із главами МЗС інших країн про війну РФ проти України, а також до обговорень поставок зброї Києву - зловмисники завантажили листування Трасс за останній рік.


Хакери також отримали доступ до листування Трасс із її союзником і колишнім міністром фінансів Квазі Квартенгом, що містить критичні відгуки про тодішнього прем'єр-міністра Бориса Джонсона, стверджує видання.


У британському уряді відмовилися коментувати цю публікацію, зазначивши лише, що «існують надійні системи захисту від кіберзагроз». BBC і Sky News не змогли перевірити інформацію Dailymail.


Тим часом опозиційні політики закликають провести розслідування. Опубліковані відомості порушують «украй важливі питання національної безпеки», зокрема - чому і як стався витік інформації, заявила Іветт Купер із Лейбористської партії.


«Важливо, щоб усі ці проблеми безпеки розслідували й вирішували на найвищому рівні», - підкреслила Іветт Купер.




0 коментарів
bottom of page