Смертний вирок для іноземців: прокурор МКС нагадав «днр» про відповідальність
top of page
Пошук

Смертний вирок для іноземців: прокурор МКС нагадав «днр» про відповідальність


Розслідування воєнних злочинів росії в Україні ведуть провідні фахівці з низки країн, тому ватажкам самопроголошеної «днр», «суд» якої засудив до страти трьох іноземних громадян варто добре подумати про відповідальність. Повідомляє Укрінформ.


Про це прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан сказав в ефірі телемарафону.

«В Україні зараз діє професійна команда. Ми показуємо всьому світу, що вони не можуть там булінгом займатися та свою волю комусь нав’язувати. Я думаю, що це має змусити їх подумати двічі. Я думаю, що Офіс Генерального прокурора буде збирати цю інформацію і доводити те, як належним чином проводити судове розслідування», - сказав Хан.

Він нагадав про існування чітких правил поводження з військовополоненими. Вони мають бути застосовані до кожного, інакше буде відповідальність. «Звісно, під час конфліктів є темні зони, підвали, де закон не дотримується. Звісно, зброя може бути єдиним суддею проти озброєної чи неозброєної людини. Звісно, йдеться по те, що справедливе судочинство стосується виявлення прав, а це те, чого зараз бояться ті (у «днр» - ред.)», - зазначив прокурор Міжнародного кримінального суду.

Загалом, додав Хан, експерти вже зібрали великий обсяг матеріалів у рамках розслідування воєнних злочинів росії. Ці дані нині структуруються за певними показниками та джерелами походження.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, у свою чергу, додала, що Україна щодо цього псевдосуду відкрила кримінальне провадження . «Воєнних злочинів дуже багато. Ця справа так само буде доведена до свого логічного завершення щодо таких псевдосудів», - упевнена вона.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Ірина Венедіктова та прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан у середу оглянули місця воєнних злочинів російської федерації у Харкові та обговорили спільні кроки стратегії притягнення до відповідальності і правосуддя.


«суд» самопроголошеної «днр» засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії. Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади», підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

0 коментарів
bottom of page