top of page
Пошук

Словаччина не блокуватиме €50 млрд для України, а також підтримає її вступ до ЄС

Словаччина не блокуватиме 50 мільярдів євро для України від ЄС, про що заявляла раніше, а також підтримуватиме вступ України до Європейського Союзу та «формулу миру» президента Володимира Зеленського. Про це інформує Hromadske з посиланням на повідомлення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля за підсумками зустрічі з його словацьким колегою Робертом Фіцо.


Крім того, Шмигаль заявив, що словацький уряд не перешкоджатиме Україні щодо купівлі зброї та техніки у словацького бізнесу.


Країни також співпрацюватимуть у питанні постачання техніки для зведення оборонних рубежів, яку надаватимуть словацькі компанії.


За підсумками зустрічі прем'єрів між країнами підписали спільну заяву, яка, за словами Дениса Шмигаля, посилить «двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги».


Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, український та словацький прем'єр-міністри проводять зустріч в Ужгороді. Шмигаль заявляв, що попри розбіжності, хоче сформувати з урядом Словаччини «політику нового прагматизму», яка буде корисною для обох держав.


Позиція Словаччини щодо України

Теперішній прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо застерігав від виділення пакета допомоги Україні на 50 мільярдів євро від ЄС, пояснюючи це корупцією.


Крім того, його уряд заявив, що припинив надсилати подальшу військову допомогу Україні. До того, як партія SMER-SD, яку очолює Фіцо, стала керівною, Словаччина від лютого 2022 року схвалила 13 пакетів військової допомоги Україні на загальну суму 671 млн євро.


0 коментарів
bottom of page