Росіяни дронами-камікадзе обстріляли 72 ОМБр у Білій Церкві
top of page
Пошук

Росіяни дронами-камікадзе обстріляли 72 ОМБр у Білій Церкві


Допис 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців

У ніч з 4 на 5 жовтня росія атакувала Білу Церкву іранськими дронами-камікадзе типу «Шахед-136». Вибухи у місті пролунали шість разів. Одна людина постраждала, і зазнала пошкоджень інфраструктура. Повідомляє Вечірній Київ.


Очільник Київської області Олексій Кулеба не назвав місць, по яким вдарили окупанти. Натомість військовий 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, яка дислокується в Білій Церкві, повідомив: прилетіло по їхній базі.


«Вночі ворог завдав удару дронами-камікадзе по пункту постійної дислокації моєї бригади. Я там був лише раз у житті, але, принаймні, знаю, як виглядають ці древні будівлі», — пише Ігор Луценко, колишній народний депутат 8 скликання від партії «Батьківщина», а нині військовий 72 ОМБр Чорних Запорожців.


Тим часом на офіційній сторінці бригади у фейсбуці з’явився лаконічний допис: «Не дочекаються!!!».


Раніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат інформував, що росія доставила близько ста дронів з Ірану транспортними літаками Іл-76. Також припускається, що окупанти налагодили й інші шляхи транспортування іранських дронів.


Лише за цю ніч рашисти випустили по Україні 12 таких дронів, 6 з них влучили в Білу Церкву. Вірогідно, до Київщини їх запустили з території Білорусі — відстань понад 120 км або з Миколаївської області — відстань понад 320 км.


Раніше ворог застосовував ці БПЛА переважно на південному фронті та у Харківській області.

Наразі в Білій Церкві триває ліквідація наслідків обстрілів. На місці працюють усі необхідні служби, 57 рятувальників та 15 одиниць техніки ДСНС, гасіння пожежі продовжується.


Довідково: дрон-камікадзе «Шахед-136» — тип безпілотних літальних апаратів з бойовою частиною. Він призначений для ураження цілей на дальній відстані. Наводиться дрон на стаціонарну ціль за супутниковими координатами.


Дрон здатний автоматично виконувати завдання, на яке його запрограмували. Запускається з пускової платформи, має двигун, за допомогою якого набирає швидкість та висоту. Ціль вражає боєголовка в носовій частині дрона.


Ці безпілотники невеликі за розміром та літають низько, тому українським системам ППО важко їх відстежити.

0 коментарів
bottom of page