Президент Фінляндії: безпека Швеції не постраждає, якщо ми першими вступимо до НАТО
top of page
Пошук

Президент Фінляндії: безпека Швеції не постраждає, якщо ми першими вступимо до НАТО


Швеція не опиниться у вразливій безпековій ситуації, навіть якщо Фінляндія вступить до НАТО першою. Про це заявив президент Фінляндії Саулі Нііністьо, повідомляє UA.NEWS з посиланням на агентство Associated Press.

На думку фінського президента, ситуація з безпекою Швеції не постраждає, оскільки скандинавська країна, як і Фінляндія, веде переговори про двосторонній військовий пакт зі Сполученими Штатами.


«Я вважаю, що це (двостороння угода зі США) велика зміна, можливо більша, ніж членство в НАТО... Дуже багато значить, якщо всі ми (країни Північної Європи) маємо пряму та досить схожу (військову) угоду зі Сполученими Штатами»

Саулі Нііністьо

президент Фінляндії


Він нагадав, що окрім Фінляндії та Швеції окремі переговори зі США веде також Данія. Раніше двосторонній військовий пакт з Вашингтоном уклала Норвегія.


Нііністьо підтвердив, що вважає за можливий вступ Фінляндії до НАТО раніше від Швеції. За його словами, Фінляндія не могла вчинити інакше з огляду на позицію Туреччини.


«Чи повинні ми були відмовитися від пропозиції Туреччини щодо ратифікації? Це звучить трохи божевільно. Якби ми сказали Анкарі «ні», то опинилися б у жахливо складній ситуації»

Саулі Нііністьо

президент Фінляндії


Президент Фінляндії Саулі Нііністьо прибув у Туреччину на переговори про вступ своєї держави до НАТО 17 березня та напередодні зустрічі з президентом Ердоганом відвідав зону смертоносного землетрусу.


Парламент Туреччини почне процес ратифікації прийняття Фінляндії в НАТО, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

0 коментарів
bottom of page