На Київщині знайшли захоронення громадян, вбитих окупантами
top of page
Пошук

На Київщині знайшли захоронення громадян, вбитих окупантами


Місце захоронення знаходилось в лісі поряд із селом Мироцьке. 29 квітня на території Бучанського району виявили яму з тілами трьох чоловіків, яких катували російські військові, а потім жорстоко вбили. Інформує LB із посиланням на повідомлення пресслужби Нацполіції Київської області.


"Жертв катували тривалий період часу, на кінцівках знайдено кульові поранення. На останок кожному із чоловіків стріляли у вухо. Це чергове масове поховання, яке зробили окупанти на території Бучанського району, того багатостраждального району, де вбили і закатували вже більше тисячі громадян", - розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.


Місце захоронення знаходилось в лісі поряд із селом Мироцьке, жертвам зв’язували руки, намотували на обличчя тканину, аби закрили очі, у деяких чоловіків в роті знаходився кляп. На трупах присутні сліди тортур, а також вогнепальні постріли в різні частини тіла.


За попередніми даними, окупанти намагались приховати сліди знущань, тому скинули тіла в яму і засипали землею.


Поліція вже провела огляд тіл загиблих, нині вони скеровані на судово-медичну експертизу. Загалом на території Київщини слідчими оглянуто 1202 тіла цивільних громадян, які були вбиті російськими окупантами.



0 коментарів
bottom of page