Мешканців Київщини попереджають про можливе затоплення заплав
top of page
Пошук

Мешканців Київщини попереджають про можливе затоплення заплав

У Києві, Броварському, Вишгородському та Бориспільському районах Київської області до 25 квітня відмічатиметься подальше затоплення заплав на понижених прирічкових територій через підвищену водність Дніпра. Про це попереджає Український гідрометцентр, пише Рубрика з посиланням на пресслужбу КМДА.

"До 25 квітня в Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься подальше затоплення заплав і понижених прирічкових територій (І рівень небезпеки, жовтий)", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що подальше затоплення заплав і понижених прирічкових територій можливе внаслідок підвищеної водності річки Дніпро та пропуску води через каскад дніпровських водосховищ.


Гідрологи також припускають можливість початкового затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прирічкових населених пунктів.


У КМДА зауважили, що рятувальні служби столиці перебувають на постійному зв'язку з Укргідрометцентром, що постійно аналізує розвиток гідрометеорологічної ситуації в басейні Дніпра.


Крім того, КП "Плесо" здійснює щоденний моніторинг рівня води в Русанівській протоці для запобігання можливих підтоплень.


У Департаменті муніципальної безпеки КМДА нагадують, що у разі надзвичайних ситуацій необхідно телефонувати цілодобово до "Київської служби порятунку" за номером: 044-430-37-13.

Зазначимо, що вчора, 22 квітня, рівень Дніпра в межах Києва піднявся на 67 сантиметрів.


"За останню добу рівень Дніпра в межах Києва піднявся на 67 см. Станом на 22.04.2014, він становить 600 см над "0" поста", – повідомив Попко.

Він зазначив, що температура води наразі становить 12 градусів С, рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий).



0 коментарів
bottom of page