top of page
Пошук

Кабмін звільнив Вітренка з посади голови Нафтогазу



Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко подав у відставку, повідомляє пресслужба компанії. При цьому він очолюватиме Нафтогаз до 3 листопада.


"Кабінет міністрів України своїм рішенням від 01 листопада 2022 року задовольнив заяву голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка про звільнення", - йдеться у повідомленні компанії.

Там також пообіцяли дати "більш детальну комунікацію з цього питання" в останній робочий день Вітренка на посаді голови.


За процедурою, Вітренка мала б звільнити наглядова рада Нафтогазу, пише ВВС, однак за її відсутності це може зробити уряд, який наразі виконує функції ради.


Під час війни компанія під керівництвом Вітренка зіткнулася з серйозними викликами - потрібно було підготуватися до зими та запастися газом.


Крім того, в липні Нафтогаз вимушений був оголосити дефолт після того, як уряд не дозволив компанії здійснити планові виплати власникам єврооблігацій. Хоча, як стверджував Вітренко, гроші на рахунках були.


"Уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК "Нафтогаз України", - йшлося в заяві компанії. - КМУ своєю забороною на їхню виплату фактично взяв на себе повну відповідальність за залучення коштів, необхідних для імпорту природного газу для проходження опалювального сезону 2022/2023".

Відомо, що у 2021 році чистий прибуток "Групи Нафтогаз" становив 12,1 млрд грн, тоді як 2020 рік група закінчила зі збитком понад 19 млрд грн.



0 коментарів
bottom of page