Зеленський про звільнення заступника міністра: “Повернення до колишніх реалій не буде”
top of page
Пошук

Зеленський про звільнення заступника міністра: “Повернення до колишніх реалій не буде”


Президент Володимир Зеленський назвав звільнення заступника міністра інфраструктури та розвитку громад Василя Лозинського “сигналом для всіх, чиї дії або поведінка порушують принципи чесності”. Повідомляють Економічні новини.


22 січня Кабінет Міністрів звільнив заступника міністра інфраструктури та розвитку громад Василя Лозинського, якого затримали і звинувачують в отриманні хабара в розмірі 400 000 доларів.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало Лозинського 21 січня, імовірно, під час отримання хабара готівкою.

“Я хочу, щоб це стало нашим сигналом для всіх, чиї дії або поведінка порушують принцип чесності. Звичайно, зараз основна увага приділяється питанням оборони, зовнішньої політики, війни. Але це не означає, що я не бачу і не чую того, що говориться в суспільстві на різних рівнях – і на центральному, і в регіонах”, – сказав Зеленський під час свого вечірнього звернення 22 січня.

Далі Зеленський сказав, що цього тижня “буде ухвалено важливі рішення”, але він не хотів би “оголошувати їх зараз”. Однак він додав, що рішення стосуватимуться енергетики та закупівель, відносин між центральною владою та регіонами, а також питань постачання та армії.

Українське новинне видання ZN.UA повідомило 21 січня, що Міністерство оборони закуповує продовольство для військових за цінами, удвічі-втричі вищими, ніж у київських продуктових магазинах.

“Я хочу, щоб було зрозуміло: повернення до того, що було раніше, не буде”, – сказав Зеленський.

Президент також подякував співробітникам правоохоронних органів, які “захищають закон і державні інтереси”, і журналістам, які “розбираються з усіма фактами і встановлюють повну картину”.

0 коментарів
bottom of page