Зеленський поговорив з Ердоганом – президент Туреччини виступив із пропозицією
top of page
Пошук

Зеленський поговорив з Ердоганом – президент Туреччини виступив із пропозицією


Реджеп Ердоган та Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Туреччина підтвердила свої наміри виступати посередником між Україною та росією під час перемовин щодо миру. Повідомляє TELEGRAF.


Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Глави держав обговорили не лише співпрацю між країнами, а й вирішення війни в Україні. Ердоган запропонував себе у якості посередника між Україною та росією в питанні встановлення довгострокового миру.


Про це повідомили в офісі президента Туреччини. Також Ердоган наголосив, що робота з росією з обміну полоненими продовжується.


Під час телефонної розмови лідери держав обговорили гуманітарну та енергетичну підтримку України Туреччиною. Не оминули й теми роботи зернового коридору, за яким із серпня 2022 року експортували 17,8 млн. тонн української агропродукції. Крім того, Ердоган знову запропонував виступити у ролі посередника та забезпечити Україні успішні переговори з росією про мир.


"Президент Ердоган заявив, що Туреччина готова взяти на себе роль фасилітатора та посередника щодо встановлення тривалого миру між росією та Україною", — йдеться в повідомленні офісу президента Туреччини.


Ердоган також повідомив, що Туреччина продовжує працювати над питанням обміну полоненими з росією. Президент висловив готовність зробити свій дипломатичний внесок, щоб прискорити процес, який зараз відбувається на ЗАЕС.


Напередодні, 16 січня, Ердоган провів телефонну розмову з володимиром путіним. Президенту росії він також запропонував свою кандидатуру як посередник у мирному діалозі з Україною.

0 коментарів
bottom of page