Застосування брудних технологій проти ЗМІ "КиївВлада". Хто причетний?
top of page
Пошук

Застосування брудних технологій проти ЗМІ "КиївВлада". Хто причетний?


Політична ситуація у Києві загострилася. Ледь не щодня ми отримуємо інформацію про перевірки, аудити або обшуки у КМДА, її підрозділах або комунальних підприємствах. Проти посадовців порушуються кримінальні справи, вручаються підозри.


Провідні позиції із висвітлення кримінальних явищ у київській міській владі займає інтернет-видання "КиївВлада". Тут ми отримуємо регулярну інформацію про небачений рівень криміналізації київського чиновництва. Саме тут ми отримуємо основний потік інформації про безгосподарність, масові розкрадання, земельні махінації та інші злочини київського міського чиновництва.


Разом із загостренням ситуації навколо столичного міського керівництва зросло і напруження навколо "незручного" ЗМІ.


Як і багато інших, "КиївВлада" здійснює інформаційну діяльність у Telegram. І саме тут було виявлено перші ознаки брудної роботи проти цього ЗМІ. Серед телеграм-каналів з'явився фейковий канал “Киев Власть”, через який почали поширювати фейки, вигадкам та домисли, імітуючи загальну стилистику та візуалізацію "КиївВлади". Команда видання вже поскаржилася Telegram на цей канал, але відповіді не отримала.


Дивна активність навколо "КиївВлади" розпочалася ще у 2020 році. Саме тоді власникам видання почали надходити пропозиції про продаж.


З метою припинення діяльності фейкового каналу керівники видання звернулися до НСЖУ. «Редакція КиевVласть вважає паразитування на своєму бренді, якому в серпні цього року виповниться 10 років, і копіювання наших елементів стилю – крадіжкою інтелектуальної власності, що повинно каратися законом», – заявляють вони.


Доречі, мета діяльності фейк-каналу стала зрозумілою швидко. Невдовзі після його відкриття на цьому ресурсі з`явилась інформація, що мала дискредитувати найбільшого рекламодавця ресурсу. Тобто, здійснено спробу фінансового унеможливлення здійснення подальшої діяльності незручного інформаційного ресурсу.


Незважаючи на дії колективу "КиївВлади" та позицію НСЖУ, робота фейкового каналу “Киев Власть” продовжується. Тобто, брудні методи роботи проти антикорупційного ЗМІ використовуються і сьогодні.


У мене одразу виникло питання про те, хто найбільше зацікавлений у знищенні "КиївВлади". Лише перший погляд на зміст матеріалів видання демонструє нам, що головний напрямок роботи цієї команди - висвітлення посадових зловживань та корупції у київській міській владі. Тож, головним бенефіціаром брудної роботи я бачив київських очільників. Але до того, як фейковий канал почав публкувати критичні матеріали про київську владу. Причому, робить це непрофесійно і скандально, мімікруючи під "КиївВладу", що протягом 13 років впевнено набувала поваги і впливу.


Хто причетний до брудних технологій проти впливового ЗМІ - питання до правоохоронців. А читачам треба бути обачними, адже злочинці при владі готові на все.


0 коментарів
bottom of page