Закупівлі Міноборони: два топчиновники отримали підозри – джерела
top of page
Пошук

Закупівлі Міноборони: два топчиновники отримали підозри – джерела


Офіс генпрокурора повідомив про підозру ексначальнику директора департаменту державних закупівель Міноборони Богдану Хмельницькому, ексзаступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику держпідприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку. Повідомляє Українська правда з посиланням на джерела УП у правоохоронних органах, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Telegram, пресслужбу СБУ.


Деталі: За даними джерел УП, Хмельницькому оголошено підозру за фактом розтрати ним державних коштів на суму 107 796 050 грн та щодо забезпечення підрозділів Збройних сил неякісними бронежилетами у кількості 5700 шт.


Як уточниили в пресслужбі СБУ, посадовець закупив для ЗСУ майже 3 тис. бронежилетів на понад 100 млн грн. Втім, за даними декількох незалежних експертиз, дані вироби не відповідають вимогам IV класу бронежилетів і не можуть належним чином захистити українських воїнів.


Богдану Хмельницькому зачитують підозру Фото: УП

Підозру Шаповалову оголошено за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи Збройних сил не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн.


Підозру Терещенку, який наразі є заступником начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності МО, оголошено за фактом заволодіння ним шляхом зловживань та службових підроблень державними коштами в розмірі 1 340 000 доларів.


УП відправила запити щодо підтвердження інформації в пресслужбу ОГП, там поки не відповіли.

Пізніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що сьогодні було вручено підозри високопосадовцям міністерства оборони. "Буду інформувати громадськість про анонсовані весняні посадки", - пообіцяв він.


0 коментарів
bottom of page