top of page
Пошук

Загибель людей біля зачиненого укриття у Києві: суд призначив перше засідання

Деснянський районний суд Києва призначив до розгляду справу за обвинуваченням директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації, першого заступника голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Засідання відбудеться у Деснянському районному суді 0 12 годині 30 травня. Повідомляє КВ з посиланням на Київську міську прокуратуру.


Посадовців обвинувачують у тому, що вони не проконтролювали стан укриттів та їх доступність населенню, внаслідок чого 1 червня  2023 року біля зачиненого укриття у Деснянському районі загинули дві жінки та дитина, ще 7 людей отримали травми різного ступеня.


Досудовим розслідуванням встановлено, що загиблі та травмовані після сигналу «Повітряна тривога» намагались потрапити до укриття, розташованого в приміщенні «Центру первинної медико-санітарної допомоги №3» Деснянського району, однак двері укриття були зачинені.


Всього визнано потерпілими від кримінального правопорушення 11 осіб. Потерпілими є родичі загиблих та люди, які травмувалися внаслідок вражаючих факторів від вибуху уламків ракети.


Від них надійшли цивільні позови про солідарне стягнення із обвинувачених матеріальної та моральної шкоди в розмірі понад 10 млн. грн.


Перше судове засідання відбудеться у Деснянському районному суді 0 12 годині 30 травня 2024 року.


0 коментарів
bottom of page