Завершено розслідування справи щодо 4 суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на отриманні хабаря у 35 тис. дол.
top of page
Пошук

Завершено розслідування справи щодо 4 суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на отриманні хабаря у 35 тис. дол.


19 квітня 2024 року НАБУ і САП завершили розслідування справи щодо чотирьох суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за зняття арешту з літаків. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро. Повідомляє Київщина 24/7.



У листопаді 2023 року слідчі НАБУ і САП встановили, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. дол. США.


Тоді, після одержання неправомірної вигоди у 10 тис. дол. США суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. дол. США поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.


«Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода», — пишуть у НАБУ.

30 листопада 2023 року всім чотирьом суддям повідомили про підозри, а у грудні 2023 року всіх чотирьох фігурантів справи було відсторонено від правосуддя рішенням Вищої ради правосуддя.


Наразі дії екссуддів Київського апеляційного суду кваліфіковано за статтею щодо держання неправомірної вигоди службовою особою. Їм загрожує термін ув’язнення від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


0 коментарів
bottom of page