Ексарбітр УПЛ прокоментував спірний епізод з вилученням воротаря Оболоні
top of page
Пошук

Ексарбітр УПЛ прокоментував спірний епізод з вилученням воротаря Оболоні

Відомий у недалекому минулому рефері Олександр Гордієнко, іменем якого названий «Клуб асистентів арбітра» (він першим серед колег відсудив 100 матчів в еліті), прокоментував один із знакових епізодів матчу 24-го туру УПЛ «Оболонь» – «Минай» (1:1), у якому був вилучений голкіпер господарів Олександр Рибка. Повідомляє Sport.ua.


«Під час передачі, яка виконувалась з глибини поля, гравець «Миная» Денис Устименко виходив сам на сам з воротарем «пивоварів». У момент прийому ним м'яча асистент арбітра підійняв прапорець, фіксуючи положення «поза грою», і у наступну мить Олександр Рибка, що кинувся закарпатцю навперейми, збив його з ніг за межами штрафного майданчика. У цій ситуації головний рефері Максим Козиряцький вдався до допомоги своїх колег, які працювали біля моніторів системи VAR.


І недаремно, адже офсайду в Устименка не було. Тож після паузи у кілька хвилин арбітр призначив у бік воріт «Оболоні» штрафний і цілком справедливо показав Рибці червону картку. У такій ситуації слід відзначити злагоджену роботу Козиряцького і арбітра системи VAR, яка себе виправдовує. Це ж саме можу сказати й щодо епізоду з призначенням пенальті у ворота «Оболоні» у другому таймі. Він був справедливим», – зазначив Гордієнко.


В черговому турі УПЛ «Оболонь» та «Минай» зіграли у видовищну нічию – 1:1.


0 коментарів
bottom of page