Держаудитслужба під час ревізії КП "Київський метрополітен" виявила порушень та збитків на суму 200 млн. грн. Винні досі безкарні через судові оскарження
top of page
Пошук

Держаудитслужба під час ревізії КП "Київський метрополітен" виявила порушень та збитків на суму 200 млн. грн. Винні досі безкарні через судові оскарження


Державна аудиторська служба України наполягає на правоті проведення ревізії комунального підприємства «Київський метрополітен», що виявила порушень та збитків на суму понад 200 млн грн.


Але посадовці підприємства пробують уникнути відповідальності шляхом оскарження результатів аудиту.


Після того, як Держаудитслужба виграла суд апеляційної інстанції, «Київський метрополітен» подав касацію, вважаючи висновки суду необґрунтованими.


Наприкінці грудня 2023 року Верховний Суд задовольнив скаргу столичного підприємства та скасував рішення суду апеляційної інстанції, направивши справу на новий апеляційний розгляд.


Отже, незважаючи на виявленні багатомільйонні збитки, махінатори ще й досі залишаються безкарними.


Зараз Держаудитслужба оскаржуватиме рішення апеляційної інстанції до Верховного Суду і надалі доводитиме, що висновки ревізії – правильні, а сума збитків має бути відшкодована державі.


Наскільки "чисто і прозоро" працюють керівники "Київського метрополітену" ми бачимо за результатами їх роботи. Аварія на "синій гілці" метрополітену залишила сотні тисяч киян без цього надійного транспорту. Необхідна сума на відновлення ще й досі невідома. Також невідомі і терміни завершення відновлювальних робіт. Під великим питанням надійність роботи й інших станцій, що час від часу "радують" нас позаштатними ситуаціями. Ми пам'ятаємо, як багатьох киян 6 квітня налякала пожежа на станції метро "Мінська". Багато хто звернув увагу як протікає стеля на станції "Академмістечко", загрожуючи затопленням вже частині "червоної гілки". І це тільки ті випадки, що набули загальнодержавного розголосу.


Правоту Держаудитслужби також підтверджують результати журналістського розслідування журналістів Bihus.Info. Розслідувачам вдалося з'ясувати, що офіційно колишня дружина директора КП “Київський метрополітен” Віктора Брагінського, не маючи співмірних доходів, стала власницею активів вартістю в мільйон доларів, а сам Брагінський декларує дивні грошові подарунки від рідні.



Виявилось, що квартири, земельні ділянки та автомобілі родини директора "Київського метрополітену" аж ніяк не могли бути придбані за офіційно зароблені кошти. Факти виявились настільки кричущими, що Кличко був змушений негайно усунути свого соратника по "УДАРу" від керівництва підприємством, а сам Брагінський написав заяву про звільнення.


За три дні після оприлюднення цих зловживань ці ж розслідувачі оприлюднили інформацію про те, що "Київський метрополітен" віддав підряд на капіальний ремонт "червоної гілки"... жінці, яка викладає класичну хореографію в академії танцю. Вартість угоди - 1,58 млрд грн. За данними журналістів, підряднику вже спачено біля 1 млрд і є всі підстави стверджувати, що контракт може містити суттєво завищені ціни на матеріали та обладнання.


А щодо збитків на сумму більше 200 млн, виявлених Держаудитслужбою, сумніви мають тільки українські судді. Ваші Честі, розслабтесь і не сумнівайтеся. Не ставайте на перепоні повернення коштів державі, бо Київ незабаром повністю залишиться без метро!


"Держаудитслужбі" успіхів. 200 млн знайшли. Тепер шукайте мільярди.





0 коментарів
bottom of page