Грегг: Основна проблема МОУ–відсутність ефективної стратегії боротьби з інсургентами у власних колах
top of page
Пошук

Грегг: Основна проблема МОУ–відсутність ефективної стратегії боротьби з інсургентами у власних колах

Розмову вели Дмитро Гутман та Анатолій Гуньков


Кеннет Грегг – фінський підприємець, який вже декілька років працює над впровадженням в Україні зелених технологій в енергетиці (читайте в одному з наступних матеріалів), розповів нам про те, як він допомагає Україні та надав свої оцінки поточній політичній та військовій ситуації у нашій країні (незабаром у нашому виданні).


24 лютого – переломна дата, що застала Кеннета за межами України і змусила переглянути напрямки своєї діяльності. Підприємець і меценат, котрий фінансує броварський хокейний клуб «Десна», негайно взявся за допомогу в евакуації мешканців Київщини із зони бойових дій. Задля спрощення процедури евакуації були задіяні можливості хокейного клубу. Таким чином із небезпечних районів на територію Євросоюзу було евакуйовано та одразу розміщено у родинах 68 громадян України. При цьому вдалося уникнути бюрократичних формальностей, що застосовуються до біженців.


На сьогодні Кеннет Грегг захищає Україну у складі 130 батальйону територіальної оборони міста Києва. І він такий не єдиний. Кеннет особисто знає 16 фінів, 1 канадця, 5 американців, та 4 норвежців, які із зброєю в руках захищають нашу Батьківщину.


Є серйозні проблеми, що заважають іноземцям захищати Україну. Серед них бюрократія, мовні проблеми та відсутність належного матеріально-технічного забезпечення. Наприклад, Фінляндія та Норвегія направили автомати. Жоден із них не дійшов до територіальної оборони. Направлялися також РПГ та бронежилети, але до територіальної оборони вони також не дійшли.


Є проблеми і з постачанням медпрепаратів. Волонтерські поставки кудись зникають, просочуються і навіть є таке побоювання, що розкрадаються, і це вже є низка фактів. Нещодавно CNN присвятила цій проблемі окрему статтю.


На сьогодні основна робота Грегга – військовий інструктаж. До територіальних підрозділів оборони приходять люди, які мають дуже велику мотивацію, але абсолютно позбавлені бойового досвіду і взагалі, будь якого досвіду військового. Таким чином, їх треба швидко навчити правильному поводженню зі зброєю, військовій тактиці тощо.


Основна проблема Міністерства оборони України – відсутність ефективної стратегії по боротьбі з інсургентами у власних колах. Існує дуже велика інфільтрація у складі міністерства оборони російських агентів. Абсолютно так само на території країни. Наші підрозділи вже виявили більше п'ятнадцяти таких осіб. А їх фактично набагато більше. Це вже не ті, які чекали на прихід росіян до Києва, а це вже фахівці високого класу, такі як «ЧВК Вагнера». Тобто це спеціалісти, які чекають на відновлення російського наступу на дні і не такого, як відбувається. Більш масштабного. Таким чином, тільки у Києві перебуває щонайменше від п'ятисот до 1000 осіб.


На думку Кеннета Грегга війну можна завершити достатньо швидко. Для цього Міністерство оборони має прийняти рішення розбити лінію фронту та розпороти наступ росіян на декілька частин. Щодо повторного наступу на Київ, то така ймовірність оцінюється у 0% через відсутність у агресора необхідних ресурсів.


Ми також багато дізналися про можливі провокації росії та відповідь на це з боку НАТО.


Підробиці читайте у наступному матеріалі.

0 коментарів
bottom of page