Байден вирушив до Канади говорити про збільшення військової допомоги для України
top of page
Пошук

Байден вирушив до Канади говорити про збільшення військової допомоги для України


Джо Байден (Фото:REUTERS/Kevin Lamarque)

У четвер, 23 березня, глава Білого дому Джо Байден розпочне свій перший на посту президента США візит до Канади. Повідомляє NV з посиланням на The Wall Street Journal.


«Цей візит присвячений підбиттю підсумків того, що ми зробили, де ми знаходимося і що нам потрібно зробити пріоритетними на майбутнє», — заявив один зі спікерів Білого дому Джон Кірбі.


Зазначається, що з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо буде обговорюватись посилення спільної системи ППО двох країн, кліматичну політику, торгівлю і питання функціонування спільного кордону США і Канади.


Україна, «швидше за все, послужить точкою єднання двох лідерів, які є вірними союзниками Києва у війні країни з Росією». Зазначається, що Байден буде говорити про те, щоб Канада збільшила військові витрати.


15 березня міністр оборони Канади Аніта Ананд повідомила, що всі вісім основних бойових танків Leopard 2, а також анонсована раніше броньована ремонтно-евакуаційна машина, допоміжне обладнання та боєприпаси від Канади будуть в Україні найближчими тижнями.

0 коментарів
bottom of page