Huawei представила планшет MatePad 11. Що він уміє?
top of page
Пошук

Huawei представила планшет MatePad 11. Що він уміє?


Нещодавно Huawei представила планшет MatePad 11 із поліпшеною продуктивністю, що працює на операційній системі HarmonyOS 2. Гаджет підтримує різноманітні функції для покращення ефективності роботи — від редагування контенту, інтернет-серфінгу до створення презентацій та зображень. Нижче описано декілька можливостей нового планшета Huawei, які оптимізують час користувачів і полегшують виконання щоденних завдань, повідомляє Ліга.нет.


Оновлений дизайн інтерфейсу

Головний екран Huawei MatePad 11 — це насамперед новий дизайн інтерфейсу з удосконаленим макетом. Саме на головному екрані зазвичай відтворюється чимало додатків, тому інколи складно швидко знайти необхідну програму. Однак завдяки новій кнопці Bottom Dock у Huawei MatePad 11 про це можна забути. Кнопка розташована внизу екрана і розділена на дві частини. Так, у лівій частині відтворюються 8 додатків, що використовуються найчастіше, а справа — 3 додатки, які використовувалися нещодавно. Користувачі отримують миттєвий доступ до необхідних застосунків. Також у меню налаштування дисплея можна деактивувати функцію відтворення додатків, які використовувалися нещодавно.

Крім того, у Huawei MatePad 11 додано функцію "Віджет сервісів" для поліпшення ефективності роботи і відтворення необхідної інформації безпосередньо на головному екрані. Завдяки Service Widget користувачі можуть переглядати найважливіші дані без запуску додатка. Наприклад, прогноз погоди у реальному часі можна переглянути у віджеті "Погода", а у "Блокноті" — нагадування і списки справ.

Операційна система HarmonyOS 2, на якій працює Huawei MatePad 11, підтримує віджети різних розмірів, зокрема 2x1, 2x2, 2x4 та 4x4. Це дозволяє користувачам створювати персоналізовані головні екрани замість звичного інтерфейсу планшета.

Панель управління Huawei MatePad 11 дозволяє користувачам візуалізувати миттєве з’єднання з різними гаджетами, що функціонують як єдиний суперпристрій. Для успішного з’єднання необхідно просто перетягнути іконку пристрою на значок планшета.


Нова функція багатоекранної взаємодії "планшет-ПК-смартфон"

Ще у вересні 2019 року Huawei представила функцію багатоекранної взаємодії, що забезпечує безперебійну синергію між смартфонами та ПК. Через два місяці компанія оголосила про удосконалення функції для взаємодії "планшет-смартфон", що поєднує два дисплеї в один для поліпшення продуктивності. Ця функція сподобалася користувачам у всьому світі. Однак чимало з них очікували на розширення її можливостей. Цьогоріч Huawei представила Huawei MatePad 11 із підтримкою однієї з найочікуваніших функцій — багатоекранною взаємодією "планшет-ПК". Функція підтримує три режими: "Дзеркало", "Розширення" та "Спільна робота".

Наприклад, функція стане у пригоді професійним дизайнерам, котрі зазвичай запускають дизайнерське ПЗ на ноутбуці, а малюють на цифровому планшеті зі стилусом. Huawei MatePad 11 — це все, що необхідно для роботи. У режимі "Дзеркала" інтерфейс ноутбука проєктується на планшет, і обидва пристрої відтворюють однаковий контент, наприклад, драфт дизайну. Під час застосування стилуса Huawei M-Pencil 2-го покоління для додавання скетчів або зображень на планшеті всі зміни відтворюються у чернетці на ноутбуці. Планшет — не просто смарт-пристрій, а зручна дошка для малювання.

У режимі "Розширення" Huawei MatePad 11 слугує монітором для відтворення ще більшої кількості контенту. Ви можете відкрити один додаток на екрані ноутбука, а інший — в інтерфейсі планшета. Це значно підвищує продуктивність, особливо під час перегляду контенту чи порівняння товарів.

Завдяки новаторським технологіям режим багатоекранної взаємодії стирає межі між HarmonyOS 2 та Windows. Ви можете використовувати комп’ютерну мишу, аби перетягувати тексти, зображення і файли між двома пристроями. Для передачі контенту більше не потрібно виконувати забагато дій.


Функція App Multiplier

Huawei App Multiplier дозволяє відкривати два екрани додатка у розділеному вікні. Так, вони можуть одночасно відтворюватися у лівій та правій частині дисплея. Це не лише дозволяє ефективно використовувати великий екран планшета, а й полегшує роботу у режимі горизонтальної орієнтації. Наприклад, у корпоративному комунікаційному додатку в одному вікні ви можете писати ділові листи, а в іншому — спілкуватися з колегами. Також, коли ви відкриваєте додаток для шопінгу, можете швидко порівняти ціни на різні товари.

Станом на червень 2021 року близько 4 000 додатків підтримують App Multiplier. Це робить планшет більш практичним, доступним та зручним інструментом.

Окрім того, покращився й режим багатовіконної взаємодії Multi-Window. Він дозволяє одночасно відкривати не лише до чотирьох вікон додатків, а й різні екрани одного додатка. Так, ви можете відкрити презентацію зліва, а справа — електронну таблицю. Також ви можете відкривати ще два вікна додатка завдяки вікну, що спливає. Багатозадачність стає ще простішою.


Huawei MatePad 11 працює на операційні системі HarmonyOS 2. Окрім нової ОС, він має відмінну апаратну продуктивність. Також MatePad 11 — це перший планшет Huawei із високою частотою оновлення екрана у 120 Гц, що забезпечує комфортний перегляд контенту, більш точне сенсорне управління і введення рукописних текстів із низькою затримкою. Планшет оснащений чотириканальною аудіосистемою з чотирма динаміками для перегляду і прослуховування контенту у максимальній якості.

Для комфортнішої взаємодії гаджет можна доповнити розумною магнітною клавіатурою-чохлом Huawei Smart Magnetic Keyboard та стилусом Huawei M-Pencil 2-го покоління.

Детальніше ознайомитися з Huawei MatePad 11, а також отримати інформацію про доступність планшета можна на офіційному сайті Huawei.

0 коментарів
bottom of page