top of page
Пошук

128-ма ОГШБр оголосила про загибель 19 бійців від удару РФ


Цвинтар з загиблими оборонцями України (архівне фото)Фото: Evgeniy Maloletka/dpa/AP/picture alliance

Внаслідок удару російською ракетою під час церемонії нагородження загинули 19 військовослужбовців 128-ої ОГШБр, повідомили в самій бригаді. Інформує DW.


Загалом 19 військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади (ОГШБр) загинули внаслідок російського ракетного удару, вчиненого минулого тижня. Про остаточну кількість загиблих повідомляється у понеділок, 6 листопада, на офіційній Facebook-сторінці бригади.

"Ракетний удар підступного ворога забрав життя 19 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Зараз проводиться ретельна перевірка всіх обставин трагедії, до її закінчення просимо не поширювати неправдиву, часто фейкову інформацію", - зазначається в повідомленні пресслужби бригади.


У пресслужбі бригади висловили щирі співчуття рідним і близьким загиблих.


Умєров доручав розслідувати обставини трагедії, а Зеленський просив не допустити подібного

Раніше в Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача Збройних Сил України (СтратКом ЗСУ) повідомляли, що 3 листопада російські війська завдали удару балістичною ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї бригади у прифронтовому селі Запорізької області. За даними ЗМІ, удар стався саме в момент церемонії нагородження бійців з'єднання. В результаті загинули військовослужбовці, а мирні жителі, які перебували на місці інциденту, отримали поранення різного ступеня тяжкості. Спочатку в міноборони не називали точну кількість жертв, однак ЗМІ повідомляли, що попередньо йшлося про понад 20 загиблих.


4 листопада міністр оборони України Рустем Умєров доручив Головній інспекції міноборони провести повну перевірку за фактом загибелі військовослужбовців 128-ї ОГШБр.


На трагічну подію відреагував і президент України Володимир Зеленський. "Це трагедія, якої можна було уникнути", - наголосив президент. Він також вказав на важливість проведення ретельного розслідування. "Головне - встановити повну правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного", - сказав Зеленський в неділю у вечірньому відеозверненні.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page