top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Як працюватиме метро в Києві під час блекаутів


Київський метрополітен під час війни працює не лише як вид транспорту, але й слугує укриттям під час повітряних тривог. Як працює популярний транспорт киян у блекаути та чи зупиниться метро під час масових відключень електроенергії розбирався Комерсант Український.


Як працює метрополітен під час війни

У КП “Київський метрополітен” наголошують, що 46 підземних станцій метро цілодобово працюють у режимі укриття. Під час повітряної тривоги на вхід відчинені без винятків усі вестибюлі підземних станцій.


Для комфортного перебування під час тривоги містян на станціях доступні модульні лави, розкладні стільці, ковдри та матраци, що видають чергові працівники.

Крім того, на 19 станціях облаштовано точки з UЅВ-зарядками, де кияни та гості столиці можуть підзарядити свої гаджети. 


Чи може підземка зупинитися під час блекауту
“Метрополітен є одною із найскладніших інженерних систем. Зокрема схема електропостачання підприємства збудована таким чином, що передбачає резервування електроживлення споживачів, у тому числі рухомого складу у випадку знеструмлення частини підстанцій”, – пояснили у пресслужбі транспортної компанії журналістам.  

У випадку повної відсутності постачання електроенергії, підземні станції метрополітену будуть працювати як укриття. 


Як зараз працює метро у Києві

Останнім тижнем на підприємстві відбуваються планові роботи з утримання інфраструктури. Крім того, триває плановий почерговий капітальний ремонт ескалаторів на станції «Шулявська» та  плановий капітальний ремонт ескалатора № 2 на станції «Вокзальна».


Також у КП “Київський метрополітен” напружена ситуація з кадрами: на підприємстві понад 15% вакантних посад. Найбільше підприємство потребує таких фахівців як слюсар, токар, машиніст електропоїзда, фрезерувальник, електромеханік. Наразі в технічній школі триває підготовка майбутніх машиністів, серед слухачів – одна жінка. Ця група завершить навчання та вийде на лінію наприкінці цього року.


Крім того, з 3 червня дещо змінився графік руху потягів. Так, у пікові години інтервали між поїздами становлять орієнтовно 3-4 хвилини, а міжпікові – 6:00–6:30 хвилин. Інтервали вихідного дня залишаються без змін, час очікування поїзда складатиме 6-7 хвилин. Звертаємо увагу, рух поїздів «синьою» лінією здійснюється між станціями «Героїв Дніпра» – «Либідська», а між станціями «Теремки» – «Деміївська» працює «човниковий» рух поїздів з інтервалом 13 та 17 хвилин, залежно від напрямку руху. 


0 коментарів

Kommentare


bottom of page