top of page
Пошук

Чорнобильську зону планують перетворити на туристичний магніт для відвідувачів з усього світу


Уряд України зробив перший крок для досягнення цілі перетворити Чорнобильську зону відчуження на територію безпечного відродження та розвитку.

Для цього Кабмін схвалив законопроєкт, який вносить зміни до низки законів України щодо регулювання питань функціонування територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, передає U-NEWS з посиланням на ТиКиїв.



Документ закладає підґрунтя для того, щоб Зона відчуження стала:

  • українським туристичним магнітом для відвідувачів з усього світу. Лише за 5 довоєнних років Чорнобильську зону відвідало понад 250 тис. туристів. Після перемоги туристичний інтерес до України зростатиме, а з ним і кількість охочих побачити місця, що зазнали впливу мирного атому, а після цього — російської варварської окупації.

  • територією розвитку промислового потенціалу та залучення інвестицій. Наприклад, для будівництва об'єктів альтернативної енергетики чи високотехнологічних виробництв. Для цього документ запроваджує прозорі правила ведення господарської діяльності в Зоні відчуження.

  • територією наукових відкриттів та збереження унікальних екосистем. Законопроєкт пропонує механізми фінансування заходів для розвитку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, його протипожежного захисту та проведення наукових досліджень.

Отже, українська влада хоче відродити та розвивати Чорнобильську зону.

Десятки тисяч гектарів Зони відчуження можуть стати територією інновацій та екологічного лідерства. Ми маємо створити нову історію Чорнобильської зони відчуження. Територія пам'яті про страшні події 1986-го символізуватиме відродження, — наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.


0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page