top of page
Пошук

СБУ викрила агентурну мережу псевдожурналістів та «експертів», якою керували з Криму


Зловмисники діяли під прикриттям інтернет-видання, яке було створено під керівництвом ФСБ на території тимчасово окупованого півострову. Повідомляє Детектор медіа.


СБУ повідомила про викриття агентурної мережі до якої входили псевдожурналісти та «експерти». Діяльність зловмисників координували з тимчасово окупованого Криму.


«Із останніх спецоперацій – викриття розгалуженої агентурної мережі спецслужб рф, якою керували з Криму. До складу групи входили псевдожурналісти і так звані "експерти", які отримували від російських кураторів гроші за свою роботу. Вони діяли під прикриттям інтернет-видання, яке було створено під керівництвом ФСБ на території тимчасово окупованого півострову»,повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.


Через свої «публікації» пропагандисти нав’язували прокремлівські погляди на події в Україні, маніпулятивні матеріали подавали у вигляді нібито аналітичних оглядів та інтерв’ю з так званими «лідерами думок». Найбільшу активність розвивали напередодні офіційних міждержавних зустрічей – щоб дискредитувати Україну на міжнародній арені.


Встановлено, що діяльність мережі координував з Криму «головний редактор», який позиціонував себе як «політолог» та «експерт з енергетичних питань». Сам він неодноразово поширював кремлівський контент через популярні телеграм-канали. Наразі зловмисник переховується на тимчасово окупованій території. Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів.

0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page