СБУ викрила агентурну мережу псевдожурналістів та «експертів», якою керували з Криму
top of page
Пошук

СБУ викрила агентурну мережу псевдожурналістів та «експертів», якою керували з Криму


Зловмисники діяли під прикриттям інтернет-видання, яке було створено під керівництвом ФСБ на території тимчасово окупованого півострову. Повідомляє Детектор медіа.


СБУ повідомила про викриття агентурної мережі до якої входили псевдожурналісти та «експерти». Діяльність зловмисників координували з тимчасово окупованого Криму.


«Із останніх спецоперацій – викриття розгалуженої агентурної мережі спецслужб рф, якою керували з Криму. До складу групи входили псевдожурналісти і так звані "експерти", які отримували від російських кураторів гроші за свою роботу. Вони діяли під прикриттям інтернет-видання, яке було створено під керівництвом ФСБ на території тимчасово окупованого півострову»,повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.


Через свої «публікації» пропагандисти нав’язували прокремлівські погляди на події в Україні, маніпулятивні матеріали подавали у вигляді нібито аналітичних оглядів та інтерв’ю з так званими «лідерами думок». Найбільшу активність розвивали напередодні офіційних міждержавних зустрічей – щоб дискредитувати Україну на міжнародній арені.


Встановлено, що діяльність мережі координував з Криму «головний редактор», який позиціонував себе як «політолог» та «експерт з енергетичних питань». Сам він неодноразово поширював кремлівський контент через популярні телеграм-канали. Наразі зловмисник переховується на тимчасово окупованій території. Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів.

0 коментарів
bottom of page