top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

ISW: росія використовує релігію як зброю у своїх політичних цілях


В Інституті вивчення війни (ISW) було опубліковано звіт, у якому йдеться про те, що росія використовує релігію як зброю у своїх політичних цілях. Повідомляє Матриця свободи.


Аналітики ISW зазначають, що росія продовжує використовувати релігію для дискредитації України на міжнародній арені та застосовує інформаційні операції на релігійному ґрунті для досягнення військових цілей.


Це відбувається попри те, що сама росія вчиняє грубі порушення релігійної свободи на окупованих нею територіях України.


Звіт також вказує на те, що росія може використовувати наближення православного свята Великодня 16 квітня як привід для затримання українського контрнаступу.


Вона може закликати до припинення вогню з поваги до православної релігії, незважаючи на те, що сама росія не виявляє такої поваги до релігії на окупованих нею територіях.


Фахівці зі звіту зазначають, що російські релігійні переслідування, ймовірно, є частиною триваючої російської кампанії культурного геноциду та етнічних чисток. Мета такої кампанії - знищення ідеї незалежної української нації та Православної церкви України.


Згідно зі звітом, російська окупаційна влада, найімовірніше, проводить кампанію систематичних релігійних переслідувань в окупованій Україні. З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну було зафіксовано щонайменше 76 актів релігійних переслідувань в Україні.


Зазначається, що російська влада закрила, "націоналізувала" або примусово перетворила щонайменше 26 культових споруд на підконтрольну кремлю російську православну церкву московського патріархату. Крім того, вбили або захопили щонайменше 29 священнослужителів чи релігійних лідерів, а також розграбували, осквернили або навмисно зруйнували щонайменше 13 культових споруд на території окупованої України.


У звіті підсумовують: ці випадки релігійних репресій, найімовірніше, не є поодинокими інцидентами, а скоріше частиною цілеспрямованої кампанії, направленої на систематичне викорінення "небажаних" релігійних організацій в Україні та просування московського патріархату.


0 коментарів

Comments


bottom of page