top of page
Пошук

CNN повідомив, що РФ доставила українське зерно до Сирії. Кулеба обіцяє крадіям складне життя


Дмитро Кулеба (фото - ЕРА)


За даними СNN, Росія доставила вкрадене в Україні зерно до Сирії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пригрозив учасникам схеми "міжнародно-правовими наслідками" та "ускладненням життя", передає пресслужба МЗС. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter назвав Росію "країною варварів та мародерів". Повідомляє ЛІГА.НОВИНИ.


У CNN зазначають, що 27 квітня російський балкер "Матрос Позиніч" із майже 30 000 тонн вкраденої української пшениці знявся з якоря та відключив транспондер біля берегів тимчасово окупованого Криму. Після заходу до Севастополя він пройшов Босфор і прибув до єгипетського порту Олександрія.


Проте українські офіційні особи випередили росіян, Єгипет був попереджений, що зерно вкрадене, і відмовився від партії. Такий самий результат чекав на окупантів і в Бейруті, столиці Лівану. Після цього балкер прибув до сирійського порту Латакія, де і був зафіксований супутником Maxar Technologies.


Українська журналістка профільного розслідувального проєкту SeaKrime Катерина Яресько зазначила: росіяни різко збільшили експорт зерна із Севастополя приблизно до 100 000 тонн і в березні, і у квітні. Вранці 13 травня вона повідомила, що "Матрос Позиніч" розвантажив 27 000 тонн пшениці в Латакії та повертається до севастопольського порту Авліта за новою партією.


Кулеба заявив, що Росія – потрійний злочинець: розбомбила Сирію, окупувала частину України, а тепер продає вкрадене українське зерно у Сирію.

"Хочу нагадати учасникам цієї схеми: вкрадене ніколи і нікому не приносило щастя. Кожен, хто причетний до продажу, транспортування або купівлі вкраденого зерна, є співучасником злочину. Ваші дії матимуть адекватні міжнародно-правові наслідки. Ми зробимо все, щоб максимально ускладнити ваше життя", – заявив глава МЗС.


Міністерство попередило інші країни-споживачі, що російські партії зерна можуть повністю або частково складатися з краденого. За даними українського уряду, росіяни вкрали щонайменше 400 000-500 000 тонн зерна на $100 млн – практично всі кораблі із зерном, що виходять із Севастополя, завантажені краденою продукцією. МЗС закликає міжнародне співтовариство посилювати санкції.


Подоляк відреагував на такі новини емоційним повідомленням.


"Була "партія шахраїв і злодіїв", стала країна варварів і мародерів. Спочатку – викрадені лізингові літаки, потім – унітази та спідня білизна. Тепер крадіжка українського зерна для продажу до Сирії та Лівану. Як низько ще впаде Москва? Крастимуть медалі українських ветеранів?" – написав він.

0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page