top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Bloomberg: Зеленський попередив Конгрес США про загрозу партизанської війни в Україні

Видання Bloomberg з посиланням на власні джерела написало, що президент Володимир Зеленський попередив американських законодавців про можливість партизанської війни в Україні, якщо США не схвалять новий пакет допомоги. Повідомляє LIGA.net.


Журналісти повідомляють, що за зачиненими дверима Зеленський сказав членам Конгресу, що Україна призиватиме до армії чоловіків віком від 45 років (призовний вік в Україні від 18 до 60 років).


Bloomberg також заявляє, що глава держави попередив, що, можливо, Силам оборони доведеться вдатися до партизанської війни, оскільки військова допомога з боку союзників "стає дедалі мізернішою".


"Президенту України не доведеться повертатися, щоб просити про допомогу та підтримку", – сказав сенатор Кріс Кунс від штату Делавер, один із найближчих союзників президента США Джо Байдена.


У матеріалі повідомляється, що законодавці та аналітики вважають — Пентагон має додаткові повноваження на $4,6 млрд, які він може використати для відправлення озброєнь зі своїх запасів, але лише $1 для поповнення цих запасів, чого недостатньо для війни такої інтенсивності.

  • 6 грудня 2023 року Байден звернувся до Конгресу із закликом схвалити додаткове фінансування допомоги ЗСУ. Він наголосив, що Путін піде далі, якщо не зупинити його в Україні – і тоді американські військові воюватимуть із російськими.

  • У Білому домі заявили, що гроші на допомогу Україні закінчаться до кінця 2023 року, якщо Конгрес США не ухвалить новий пакет.

  • Зеленський упевнений, що Україна поборе паузу у військовій допомозі від США.


0 коментарів

Comments


bottom of page