top of page
Пошук

ДОПОМОГА ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Оновлено: 20 трав. 2023 р.



24 лютого росія розпочала повномасштабну військову агресію, котру вони цинічно називають «спеціальною військовою операцією», що є фігуральним мовним прикриттям повномасштабного вторгнення в Україну. Через два тижні російські військові не виправдали очікувань, багато в чому завдяки мужності та наполегливості української армії.


Путін виправдовував вторгнення безліччю брехні: люди на Донбасі, на сході України «зазнали приниження та геноциду», росія намагається «денацифікувати Україну», оскільки владу у Києві захопили неонацисти; і Україна пішла «так далеко, що прагне отримати ядерну зброю». Брехня про те, що Київ прагне ядерної зброї, була особливо згубною. У 1990-х роках Україна відмовилася від третього за величиною ядерного арсеналу у світі, успадкованого від Радянського Союзу, значною мірою тому, що росія зобов’язалася поважати територіальну цілісність України та не застосовувати проти неї силу.


Бойові дії завдали великих людських жертв. Станом на 9 березня, за оцінками ООН, було вбито понад 500 мирних жителів (ймовірно, дані значно занижено), а близько 2,1 мільйона біженців втекли з країни, і ця цифра зростає з кожним днем, зокрема, оскільки російські військові ведуть невибіркові артилерійські та ракетні напади на великі міста. Війна дорого коштувала і росії. Його Міністерство оборони 2 березня повідомило, що в бою загинули близько 500 російських солдатів. 8 березня Пентагон підрахував, хоча і з «низькою впевненістю», що війна забрала життя від 2000 до 4000 російських солдатів, а МВС України надає цифру у 13 500 загиблих окупантів.


Жорстокості, пов’язані з вторгненням, мають руйнівний вплив на здоров’я та економічне становище людей. У міру просування сухопутних військ росії в Україні українці ховаються від артилерійських снарядів і крилатих ракет у метро і бомбосховищах. Російська армія атакувала українську територію з кількох напрямків. Через два тижні російські війська просунулися на півдні, окупувавши Херсон та ізолювавши Маріуполь. Однак на півночі росіянам довелося важче. Українці відбили намагання швидко захопити Київ і запекло обороняють Чернігів та Харків. Відважна українська армія, територіальна оборона та прості громадяни винахідливо та відважно відбивають ворожі атаки та захищають кожен населений пункт та громадян України. Багато українських ветеранів повернулися воювати. Вони добре підготовлені і знають як воювати з росіянами.


Ми переможемо. Іншого шляху немає ні для нас, ні для Європи. Open Media Ukraine підтримує загони територіальної оборони України та воїнів, які героїчно утримують українські міста необхідними припасами та захисним спорядженням.


Ми аналізуємо всі ресурси та надаємо сувору звітність щодо того, де вони розподілені.


Ми розраховуємо на вашу допомогу у захисті свободи та незалежності України. Ваш внесок має значення. Захисти захисників! Ви можете зробити пожертву за такими банківськими реквізитами:


ГО «ВІДКРИТІ МЕДІА УКРАЇНИ»

ЄДРПОУ 43366086, МФО 351005,

АТ «УКРСИББАНК»

IBAN UA623510050000026005879043247

або


5168 7456 1026 5537 ПриватБанк

0 коментарів

Сайт створено за підтримки:

Logo Ukr.jpg

Підпишіться на розсилку новин

Заявку отримано!

The contents of this website are the sole responsibility of OMU and do not necessarily reflect the opinion of the European Union or BST.

Редакція сайту може не погоджуватися з думкою автора.

Усю відповідальність за матеріал/відео/статтю несе автор.

  • White Facebook Icon

© 2021 Інформаційне агентство Відкриті медіа

© 2021 Відкриті медіа України

bottom of page