top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Ядерний удар по Україні розглядатиметься як напад на НАТО — сенатор США


© Getty Images

Він пояснив, що наслідки такого кроку будуть катастрофічними не лише для нашої країни, але й для всього світу.


Сенатор-республіканець США Ліндсі Грем заявив, що якщо росія наважиться здійснити ядерний удар по Україні, то це розцінюватиметься Штатами як широкомасштабний напад на НАТО. Повідомляє ZN,UA з посиланням на видання Dikgazete.


Сенатор наголосив, що США зараз мають зробити все можливе, аби протистояти ядерному шантажу Кремля.


"Якщо (президент Росії - ред.) Путін продовжить погрожувати Україні та застосує ядерну зброю, ми будемо вважати це широкомасштабним нападом на НАТО. Радіація впливає не лише на Україну, але й на всю Європу, - заявив американський сенатор. - Ми повинні негайно протистояти цьому шантажу. Радник з національної безпеки Джейк Салліван сказав, якщо Росія застосує ядерну зброю в Україні, це матиме руйнівні наслідки, і він мав рацію".


Нагадаємо, президент Владімір Путін під час звернення до росіян 21 вересня знову вкотре заявив, що РФ може застосувати ядерну зброю. Та на цей раз подібну заяву у світі сприйняли куди серйозніше, ніж усі попередні. У США навіть розповіли, що вже розробляють план дій на випадок застосування Росією зброї масового знищення. Там зауважили, що ядерна загроза з боку РФ існує в контексті як зброї, так і загрози вибуху на окупованій ЗАЕС.


Президент Володимир Зеленський, своєю чергою, закликав світ реагувати на ймовірні плани Кремля щодо використання ядерної зброї. Він одразу ж попередив, що таких погроз буде ще багато.

0 коментарів

Comments


bottom of page