top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

У МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ ПОЯСНИЛИ, ЩО ДАСТЬ УКРАЇНІ САМІТ НАТО У ВІЛЬНЮСІ


На саміті у Вільнюсі країни-члени НАТО нададуть Україні алгоритм вступу до Північноатлантичного альянсу. А після завершення війни країна буде членом НАТО. Про це розповів заступник міністра оборони Володимир Гаврилов, у Telegram-каналі міністерства. Повідомляє Соцпортал.


Він зазначив, що на липневій зустрічі Альянсу натовські держави "вийдуть на певний порядок вступу України", який "буде зафіксовано".


Гаврилов припустив, що можуть виникнути деякі зволікання в консенсусному ухваленні рішень, але висловив упевненість, що великих проблем з ухваленням рішень щодо України не буде.

Є всі ознаки того, що Україна отримає те, що хоче в певному форматі... Уже зараз на саміті у Вільнюсі Україна має чітко розуміти, що після війни, скажімо протягом року-двох, після проведення певних процедурних речей ми будемо членами НАТО, - сказав Гаврилов.

Вільнюський саміт заплановано на 11-12 липня. Володимир Зеленський вважає, що Україна готова приєднатися до НАТО й очікує готовності Північноатлантичного союзу прийняти її. Водночас низка країн виступають за членство України після закінчення війни.


0 коментарів

Comments


bottom of page