У ДТЕК закінчилося обладнання для ремонту пошкодженої РФ інфраструктури
top of page
Пошук

У ДТЕК закінчилося обладнання для ремонту пошкодженої РФ інфраструктури



Пошкоджені російськими ударами лінії електропередачі в Миколаївській області, 28 жовтня 2022 року (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko)

У компанії ДТЕК закінчилося обладнання для ремонту пошкодженої внаслідок російських ударів інфраструктури. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону в понеділок, 31 жовтня. Повідомляє НВ.


«Ми, на жаль, вже використали запас обладнання, який був у нас на складах після перших двох хвиль атак [російських окупантів], що відбуваються з 10 жовтня. Якусь кількість обладнання ми змогли купити. На жаль, вартість обладнання зараз вимірюється сотнями мільйонів доларів… Вже є певні складнощі з купівлею цього обладнання, тому що це дуже дорого», — сказав він.

Сахарук додав, що компанія працює над тим, як купити обладнання чи отримати його від партнерів. За його словами, проблема торкнулася всіх енергетиків.


Виконавчий директор ДТЕК також сказав, що аварійні відключення зараз можуть тривати і 6, і 12 годин залежно від того, скільки часу потрібно на відновлення об'єктів, пошкоджених окупантами: «Очевидно, що відновлення буде нешвидким. Щоразу [при новому обстрілі] пошкоджується те обладнання, яке ми поставили раніше… Щоразу буде довше й довше».

0 коментарів
bottom of page