top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

У Білому домі пообіцяли “набір сильних сигналів” Путіну. Байден зустрінеться з Зеленським

У Білому домі засудили удари Росії по дитячій клініці “Охматдит” та пообіцяли протягом цього тижня надіслати дуже сильний набір сигналів та повідомлень російському диктатору Володимиру Путіну. Про це заявив радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає INFORESIST з посиланням на ” Голос Америки “.


За його словами, для Путіна це “нормально бити по цивільній інфраструктурі” і йому “байдуже, чи перебувають люди у лікарнях, чи житлових будинках”.


Журналісти також запитали Кірбі про те, чи є подібна атака росіян є певним сигналом напередодні саміту НАТО, який має пройти з 9 по 11 липня у Вашингтоні.


“Я не можу наголосити, що це якесь повідомлення. Але, як я вже сказав, те, що ви побачите протягом цього тижня, це дуже сильний набір сигналів і повідомлень Путіну про те, що він не може перечекати НАТО, не зможе перечекати Сполучені Штати. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну”, – сказав він.

У свою чергу президент США Джо Байден цього тижня має намір зустрітися з президентом Володимиром Зеленським у Вашингтоні та разом із союзниками оголосити про “нові заходи щодо посилення протиповітряної оборони України”.


За його словами, російські ракетні удари, які в понеділок убили десятки українських цивільних осіб і завдали шкоди найбільшій дитячій лікарні Києва, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії.


“Разом з нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи щодо посилення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити їхні міста та громадянське населення від російських ударів. Сполучені Штати стоять з народом України”, – зазначив Байден.


0 коментарів

Comments


bottom of page