top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Україна та Німеччина підписали спільну декларацію про наміри посилення співпраці між міністерствами


Міністр фінансів України Сергій Марченко та міністр фінансів Федеративної Республіки Німеччина Крістіан Лінднер підписали спільну декларацію про наміри посилення співпраці між Міністерством фінансів України та фінансовим відомством Німеччини. Повідомляють Букви з посиланням на Міністерство фінансів України.


Спільна декларація передбачає надання німецькою стороною консультативної підтримки українській стороні, зокрема у напрямах митної політики, моніторингу фінансових ринків, управління державними інвестиціями, приватизації державних підприємств.


Очільник Мінфіну України Сергій Марченко подякував уряду Німеччини за лідерство у підтримці України. А також зазначив, що Німеччина є одним із найбільших донорів прямої бюджетної підтримки серед країн-партнерів — 1,55 млрд євро від 24 лютого 2022 року.


Своєю чергою, міністр фінансів Німеччини запевнив у продовженні всебічної підтримки для України у наступні бюджетні періоди, а також готовності долучитися до відновлення України. Водночас Крістіан Лінднер вчергове засудив Росію за агресивну неспровоковану війну проти України.


Щодо фінансування дефіциту державного бюджету України у 2024 році, Сергій Марченко зазначив, що дефіцит на наступний рік прогнозується на рівні 2023 року і Мінфін України вже активно працює над залученням необхідної міжнародної допомоги.


Також сторони погодились щодо необхідності продовження санкційного тиску на РФ для економічної ізоляції агресора, а також контролю за дотриманням вже існуючих санкцій з метою максимізації їх ефективності.


Зокрема, сторони наголосили на продовженні конструктивної співпраці для зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Німеччиною.

  • Уряд Німеччини веде переговори з європейським розробником та виробником ракетних систем MBDA про постачання Україні крилатих ракет Taurus.

  • У межах тренувальної місії ЄС EUMAM Німеччина навчає українських військових знезараженню після застосування ядерних, біологічних та хімічних бойових отруйних речовин.

  • 9 серпня Німеччина оновила список військової допомоги Україні, в якому, зокрема, дві нові установки Patriot.

0 коментарів

Comentarii


bottom of page