top of page
Пошук
Фото автораOpen Media Ukraine

Україна повернула 90 військовополонених, серед них - 59 оборонців Маріуполя (фото)

У вівторок, 25 червня, відбувся 53-й обмін полоненими від початку повномасштабного вторгнення рф. В Україну вдалося повернути 90 захисників. Це військові зі ЗСУ, НГУ, ДПСУ. Пише СТОПКОР.



Про це у своєму офіційному каналі в Telegram повідомив Президент України Володимир Зеленський.


Відомо, що серед звільнених — 32 нацгвардійці, 17 представників ВМС, 18 прикордонників, 15 бійців ЗСУ, а також 8 тероборонівців. Загалом вдалося повернути 59 захисників Маріуполя, серед них — 52 бійці, які вийшли з "Азовсталі". Ба більше, також обміняли 5 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.


Окрім того, він зауважив, що робота над обмінами військовополонених постійно триває.


"Пам’ятаємо про всіх наших людей у російському полоні. Продовжуємо роботу задля звільнення кожного й кожної. Шукаємо правду про всіх, кого може утримувати ворог", — наголосив Володимир Зеленський.


Примітно, що Андрій Єрмак також прокоментував повернення українських захисників на рідну землю.


"Це важливий обмін. Ключове для нас — повернути всіх наших людей додому. Щоб кожен військовий обійняв рідних, ступив на рідну землю, дихав вільним повітрям. Задача від Президента — повернути всіх. Дякую нашій команді за роботу. Вдячний ОАЕ за сприяння обміну", — наголосив голова Офісу президента України.


Попередній обмін військовополоненими відбувся 31 травня 2024 року. Тоді вдалося повернути 75 людей із російського полону. Серед них – 19 громадян, які потрапили в полон з острову Зміїний, 10 оборонців Маріуполя і "Азовсталі", 14 військовослужбовців з Чорнобильської АЕС, а також українські військові, що потрапили в полон на різних напрямках.


0 коментарів

Comments


bottom of page